Вчера сутринта от Одеса отплава последният кораб с украинско зърно,

...
Вчера сутринта от Одеса отплава последният кораб с украинско зърно,
Коментари Харесай

Вчера от Одеса отплава последният кораб по зърнената сделка

Вчера сутринта от Одеса отплава последният транспортен съд с украинско зърно, оторизиран по съглашението с Русия за свободен кулоар през Черно море, съобщи Ройтерс.

Руският военен флот наложи обсада на украинското крайбрежие при започване на войната през февруари предходната година, което докара до шоково повишаване на храните на интернационалните пазари.

Точно преди година обаче Москва се съгласи с Организация на обединените нации и Турция за отваряне на три пристанища. Оттогава повече от 32 милиона тона царевица, пшеница и други храни от Украйна стигнаха пазарите на Европа, Азия и Африка.

Русия обаче се закани да приключи присъединяване то си в договорката, до момента в който Западът не извърши ред условия, измежду които да облекчи рестриктивните мерки върху банковия и застрахователния бранш.

Срокът на съглашението за зърнените коридори през Черно море изтича през днешния ден, само че генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш към момента не е получил от съветската страна удостоверение за удължаването му.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР