Вчера сутринта имаше дълъг коалиционен съвет с премиера Бойко Борисов,

...
Вчера сутринта имаше дълъг коалиционен съвет с премиера Бойко Борисов,
Коментари Харесай

Менда Стоянова: Правилото за болничните няма да важи при болно дете

Вчера сутринта имаше дълъг съдружен съвет с премиера Бойко Борисов, който по-късно се разшири с изпълнителната комисия. Това, което през днешния ден изваждате като вест, е частта за болничните, само че има още 3-4 неща. Всъщност ние предлагаме пакет от няколко ограничения, към който се обединихме. Нашите съдружни сътрудници от " Обединени патриоти " са ги записали в тяхната си стратегия. Има за тези ограничения диря и в държавната стратегия. Те упорстваха в този момент – в средата, или към края на мандата да се види реализацията на част от тези ограничения. Това съобщи в ефира на „ Здравей,България” по „ Нова телевизия “ ръководителят на комисията по бюджет и финанси Менда Стоянова.

„ Напоследък се приказва, че обединението не е постоянна и няма да издържи. За нас е извънредно значимо да приключим мандата си, тъй като стопанската система в България върви добре. Започват и би трябвало да бъдат довършени доста градежи и планове, значими за хората и страната неща. Ако се спрем на стопанската система, виждате растеж в приходите. Това би трябвало да продължи, би трябвало да има устойчиво държавно управление. Трябва и нашите съдружни сътрудници да получат задоволство. Това беше тяхно искане. Ако беше наше искане, евентуално щяхте да го видите в бюджета, още при внасянето му от държавното управление. Ние се сплотяваме към тези неща”, сподели тя.

„ Това беше предложение, което изкристализира вследствие на един разбор, изработен от работодателите за внезапното повишение на болничните в последните години. Ясни сигнали, че става дума за злоупотреби в една огромна част от тях. Преди години, когато въведохме първите три дни да се заплащат от работодателя, една от задачите беше да се реши този проблем посредством надзор от работодателя върху своите служащи. Това очевидно не се получи. Ефектът го няма. Ако го заплаща Национален осигурителен институт, го плащаме всички ние. Сега желаеме да разделим отговорността сред работодателя и този, който употребява болничните, когато те порастват неимоверно доста. Искам да изясня, че изключение от правилото ще бъдат болничните за развъждане на дете. Както и за болничните при трудова акцидент. Ако има такава, то е ясно, че болничните не са фалшиви”, изясни Стоянова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР