Вчера стана ясно, че в общинската болница във Велинград е

...
Вчера стана ясно, че в общинската болница във Велинград е
Коментари Харесай

СКАНДАЛ! Хаос и анархия в болницата с починалата родилка, управителят върти незаконни практики

Вчера стана ясно, че в общинската болница във Велинград е умряла родилка и нейното бебе. Според информация от осведомени до следствието болничното заведение се е забавило с дейностите си поради неприятната организация на екипите, предава БЛИЦ. Не е имало кола за спешна помощ, която да достави в точния момент кръв за родилката.

В болничното заведение от години царува същински безпорядък, а с ръководството на новия й шеф Данчо Гурдев е настанала същинска безредица. През 6-те си месеца на ръководство шефът върти противозаконни практики, вместо да укрепи здравната активност.

В свое мнение от през вчерашния ден Гурдев твърди, че в спасяването на родилката се е присъединил „ мултидисциплинарен ” екип от над 9 индивида, които 3 часа са се борили да спасят родилката и нейното бебе “. Един от лекарите, приел умрялата родилката, който се твърди от медийни изявления, че е извикал акушер-гинеколог и е образувал екип, е доктор Чавдар Калъчев-хирург в лечебното заведение. За същия в града се носи мълвата, че обича чашката и не стартира работния ден без нея. Калъчев е и в близкия кръг на шефа на болничното заведение Гурдев и се употребява с неговите подкрепи.

Въпросът е дали роднините на умрялата няма да се окажат прави, че намесата на лекарите от болничното заведение е била несъответстваща?

В последните години общинското лечебно заведение страда от сериозен недостиг на фрагменти. Настоящият шеф задълбочава кадровата му рецесия като неотдавна даже в болничното заведение имаше и подадена групова оставка от медици.

Случаят на умряла родилка е 2 -ри за МБАЛ Велинград за 2022г. и следващо доказателство за немърливото й ръководство. В интернет, мненията гласят, че шефът би трябвало да подаде оставка, а виновните институции да разнищят случая, с цел да няма и трети съдбовен подобен през актуалната година.

Предстои проверяващите органи,Медицинският одит, НЗОК и РЗИ-Пазарджик да ревизират случая, както и дали в Отделението по акушерство и гинекология, както в останалите клиники в болничното заведение, има наложителния брой лекари със компетентност и какъв брой от тях са на трудов контракт.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР