Вчера стана ясно, че председателят на Държавната агенция за българите

...
Вчера стана ясно, че председателят на Държавната агенция за българите
Коментари Харесай

Проф. Михаил Мирчев: Ние сме канал за нахлуване на джихадисти в ЕС

Вчера стана ясно, че ръководителят на Държавната организация за българите в чужбина Петър Харалампиев е упрекнат като началник на проведена незаконна група за корупционни и други закононарушения.
Дотук се стигна след вчерашните арести на шефове и чиновници в Агенцията за българите в чужбина, търгували с издаването на подправени документи за български генезис.

Темата в " България заран " разясниха политологът проф. Михаил Мирчев и анализаторът проф. Михаил Константинов.

Според проф. Константинов, това е обстановка, в която почтени няма, само че въпреки всичко би трябвало да изчакаме малко, с цел да забележим кой ще бъде упрекнат. Той е на мнение, че абсурдът визира един много сензитивен проблем - а точно този с демографската рецесия.

" Един от методите за оправянето с демографската рецесия е да се привлекат хора, които да заживеят в България. С този скандал се нанася удар върху връщането на българите в България. Проблемът не е единствено, че се продават документи, а че хора с незаконно минало са получили българско поданство ", съобщи той.

Още предходната година задгранични публицисти са подавали сигнали, че има порочни практики с издаването на български паспорти, само че тогава нито управляващите, нито медиите са обърнали изключително внимание.

Проф. Мирчев твърди, че няма по какъв начин сходна скица да работи без политически чадър, тъй като цялата процедура минава през голям брой политици и държавници. Все отново той е безапелационен, че Вътрешна македонска революционна организация имат тежката задача да обяснят какво прави Харалампиев 10 години при тях.

" След този скандал ще пострадаме по доста линии. Какво става с нашето доверие като страна членка на Европейски Съюз. Ние се оказваме един канал за навлизане на джихадисти в Съюза и то законно ", приключи специалистът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР