Вчера стана ясно, че на 2 февруари 2021 година в

...
Вчера стана ясно, че на 2 февруари 2021 година в
Коментари Харесай

Манев за задържания брат на депутат от БСП: Всяко решение ще бъде закъсняло

Вчера стана ясно, че на 2 февруари 2021 година в осъществяване на издадена от профилираната прокуратура европейска заповед за арест в Чехия е бил арестуван Илия Стоилов. Това сподели националният представител от ПГ на ГЕРБ Маноил Манев в декларация от името на група.

Ето какво сподели още депутатът.

Илия Стоилов е брат и съучастник на депутата от Българска социалистическа партия Георги Стоилов и донор на партията по време на изборите през 2017 година. През 2020 година Стоилов беше наказан задочно на 7 години отнемане от независимост поради това, че в интервала 2015 – 2017 година е управлявал проведена незаконна група за изнудване и закани посредством физическо принуждение.

През август 2018 година Илия Стоилов напусна нелегално границите на България и от този момент до през днешния ден се укриваше от правораздаването. Ще напомним, че след изгубването на брат си депутатът от Българска социалистическа партия Георги Стоилов разгласи, че той не е дезертьор от закона, а е отишъл в чужбина, с цел да се лекува. Днес излиза наяве, че това е било неистина.

Още през 2017 година от Парламентарната група на ГЕРБ призовахме Българска социалистическа партия да се разграничи от своя народен представител и да изиска оставката му. Вместо това - получихме дежурния отговор, че всеки е почтен до доказване на противното. Днес Илия Стоилов, който с изключение на спонсор на Българска социалистическа партия е бил и съучастник с брат си, е наказан, арестуван и следва да изтърпи наказването си. Каквото и решение да вземе оттук насетне Българска социалистическа партия по този проблем, то ще бъде закъсняло.

През 2017 година управлението на Българска социалистическа партия реши да показа отговорността за тази незаконна активност със своя приятел и през днешния ден дължи пояснение за това свое деяние.

Припомняме, че в последните четири години редица депутати от ГЕРБ подадоха оставки единствено поради подозрения за нередности. Част от тези наши сътрудници към този момент са оправдани от българския съд, само че сигурно още дълго време ще останат петната от компроматите, които изсипахте върху тяхната известност. В тези моменти на компроматната война, която поведохте против нас, ние предпочетохме всеки да поеме самичък отговорността си, с цел да не се трансферират подозренията за едно или друго деяние върху цялата партия.

Вие предпочетохте противоположното – цялата Ви партия да носи отговорността за дейностите на Илия Стоилов. Партията Ви носи цялата отговорност и за наказаната за клюка Елена Йончева  Елена Йончева Елена Йончева е български публицист. Родена е на 27 май 1964 година в град София. Йончева е работила в, която поради компроматната си активност беше наградена от Вас с евродепутатско място.

Уважаеми госпожи и господа,

Времето е най-хубавият съдник за едно или друго политическо решение. В края на сегашния парламент ние имаме очи да застанем пред своите гласоподаватели и с положителните неща, които сме създали и с грешките, които сме признали. Вие нямате тази опция, тъй като в този парламент предпочитахте да се занимавате с компромати и черен пиар и от тази позиция да се държите като непогрешими.

Големият проблем не е, че братът и съучастник на Ваш народен представител е наказан и арестуван за тежко закононарушение, а че даже и този факт не е в положение да Ви накара да признаете, че сте сбъркали, като сте го номинирали, избрали и защитили.

Това подсигурява, че сходни неточности ще бъдат повтаряни и от ден на ден ще се трансформират в метод на държание на Вашата партия. Затова и не е учудващо, че Вашият водач във Варна Борислав Гуцанов, който самичък по себе си е задоволително противоречива фигура, е решил да номинира за член на Районната изборна комисия Николай Николаев Банев, който е наследник на считания за олигарх Николай Банев.

Тази кандидатура като че ли идва с цел да покаже, че нищо ново не сте научили и нищо остаряло не сте не запомнили. Банев, който през първите 20 години след 1989 година изигра решаваща роля за съсипването на българската стопанска система, и който беше чест посетител и спонсор на събиранията Ви на Бузлуджа, на които пристигаше със своя „ Майбах “ - през днешния ден е в ареста и чака своята присъда. През това време локалният феодал Гуцанов предлага синът му да подсигурява честността на идните парламентарни избори в качеството си на член на Районната изборна комисия.
Уважаеми госпожи и господа от Българска социалистическа партия,

Вие имате право да взимате Вашите вътрешнопартийни решения и ние нямаме никакво желание да Ви даваме препоръки в една или друга посока. След сходни решения и с сходна партийна история обаче, Вие нямате никакво право да се държите като стожери на морала в политиката и от тази позиция да казвате, кой е добър и кой е неприятен. Нямате право, тъй като не притежавате смелостта да се променяте и да осъзнавате грешките си. Затова, когато от тази естрада Корнелия Нинова  Корнелия Нинова Корнелия Нинова е български политик от Българска социалистическа партия, член на Парламентарната група на Коалиция за раздава морални присъди, никой не ѝ има вяра. Затова през последните 14 години не сте спечелили нито локални, нито парламентарни, нито европейски избори.

Убедени сме, че всяко деяние и решение в политиката има своята цена и тя рано или късно ще бъде платена. Вие ще платите цената за грешките и неспособността да взимате съответни решения на идните парламентарни избори. Цената за нашите неточности ние към този момент платихме.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР