Вчера стана ясно, че Илон Мъск вече е татко на

...
Вчера стана ясно, че Илон Мъск вече е татко на
Коментари Харесай

5 любопитни факта за новата жена в живота на Илон Мъск

Вчера стана ясно, че Илон Мъск към този момент е баща на 9 деца, откакто през ноември предходната година скрито е станал татко на близнаци.

Майката на децата е Шивон Зилис, заемаща управителна служба в стартъпа му "Нюралинк ".

От февруари насам Мъск има връзка с 29-годишната Наташа Басет, тъй че не е ясно какви сега са връзките му със Зилис, само че тя несъмнено е една забележителна жена.

1. Шивон е приключила университета в Йейл

След като приключва гимназия, Шивон Зилис печели две стипендии - академична и спортна, с които приключва образованието си в Йейлския университет. Там тя учи стопанска система и философия, като в това време играе в хокейния тим на образователното заведение.

2. Била е в листата на Форбс “30 под 30” през 2015-а година

След като приключва, Шивон стартира да се занимава с рискови капитали и даже съумява да влезе в листата на Форбс “30 под 30” като млад вложител, защото е един от създателите на 75-милионната компания Bloomberg Beta, която влага в стартъпи, ориентирани към изкуствен интелект.

3. Тя е родена в Канада

Шивон е израстнала в Онтарио и е родена в семейство на емигранти - нейната майка е индийка, а татко ѝ кавказец.

4. Опитът на Шивон в региона на изкуствения разсъдък я среща за първи път с Илон Мъск

Първата работа на Шивон, обвързвана с Илон Мъск, е в Tesla, където тя работи като шеф на програмата на компанията, която създава автопилотна система.

От 2017-а насам тя работи в "Нюралинк ", компания чийто съосновател е още веднъж Мъск. Фирмата създава импланти за мозък, чиято цел е в бъдеще хората да могат да управляват електронни устройства посредством мозъка си.

5. Тя пази Илон в Twitter

През 2020-а година, когато Мъск реалокира Tesla от Калифорния в Тексас, Шивон е една от защитничките на неговото решение. Тогава в Twitter тя написа, че няма различен човек, който да почита повече от него. Илон стигна до това решение откакто бе нападнат по тази причина, че отвори още веднъж своята фабрика в Калифорния през 2020-а година при започване на пандемията и макар рестриктивните мерки.

This makes me sad. No one’s perfect but I've never met anyone who goes through more personal pain to fight for an inspiring future for humanity - and has done so tirelessly for decades. Everyone’s entitled to their opinion but mine is that there’s no one I respect and admire more
— Shivon Zilis (@shivon)
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР