Вчера спряхме влизането на полицията и умъртвяването на животните. Естествено

...
Вчера спряхме влизането на полицията и умъртвяването на животните. Естествено
Коментари Харесай

Нинова към управляващите: Не ескалирайте напрежение, защото е на ръба

Вчера спряхме влизането на полицията и умъртвяването на животните. Естествено има легален метод това да се случи - като поискахме прекъсване на заповедта за ликвидиране на животните пред Върховния административен съд, в основна прокуратура. Това разяснява в предаването " Още от деня " Корнелия Нинова, ръководител на ПГ на " Българска социалистическа партия за България ".

На въпрос за какво желае прекъсване, в случай че животните са заболели от чума, Нинова отговори:
Корнелия Нинова, ръководител на ПГ на " Българска социалистическа партия за България ": Защото убиват животни без доказателства за болест чума, а след днешните към този момент обстоятелства и информация - със съществени подозрения, че има такава болест.
Тя изясни, че когато е отишла на място е поискала от управляващите да ѝ дават документи, проучвания, в които написа от авторитетни източници, че има такова заболяване.
Корнелия Нинова, ръководител на ПГ на " Българска социалистическа партия за България ": Казаха ми, че нямат такива документи. Поисках от служителите на реда заповедта, на съображение на която влизат принудително в домовете на хората измежду нощ и избиват животните, служителите на реда споделиха нямаме заповед от министър на вътрешните работи.
Единственото, което получих е заповедта от Агенцията по сигурност на храните за евтаназията на животните, изясни Нинова.

След днешния отчет по отношение на обстановката, направен от земеделското министерство и по-късно, което се чете вътре " дребните подозрения дали има чума, стават доста огромни ", разяснява още тя.
Кой от българското държавно управление не си свърши работата първо пред Европейска комисия, с цел да разреши, в случай че са наложени извън такива рестриктивни ограничения да се наложат.Кой не си е съвршил работата съгласно вас? - Министърът на земеделието.Второ - за какво хората не са осведомени, с тях не се беседва обикновено, влиза се силово, т.е. не се извършват нормите на закона, даже граничи с закононарушение това, което се прави сега по отношение на хората.
Нинова упорства " да не се влиза повече в домовете на хората, да не се убиват повече животни, да се изискат втори проби, да се обясни обстановката и да се изясни на хората ". Тя се обърна към ръководещите с апела " не ескалирайте напрежение, тъй като е на ръба ". Категорична е и че ще желаят оставки.
Корнелия Нинова, ръководител на ПГ на " Българска социалистическа партия за България ": Предполагам в този момент ще си измият ръцете с шефа на Агенцията по храните, което е най-ниската верига. Това към този момент е напълно незадоволително и безконтролно.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР