Вчера служители от Гранично полицейско управление - Гоце Делчев са

...
Вчера служители от Гранично полицейско управление - Гоце Делчев са
Коментари Харесай

Откриха нива и оранжерия с канабис при акция край Гоце Делчев

Вчера чиновници от Гранично полицейско ръководство - Гоце Делчев са провели профилирана полицейска интервенция за нелегално засяване и развъждане на наркотични растения.

В местността Шавара, в землището на село Парил, община Хаджидимово, граничните служители на реда открили равнища с канабис. Те почнали оперативно наблюдаване на мястото и към 9 часа са задържали двама мъже на 47 и 50 години от град Гоце Делчев, до момента в който поливали растенията. Направени са полеви наркотестове. Установени са 159 стръка канабис с височина от 40 см до 220 см с общо тегло 51.490 кг, както и химически препарати и торове, нужни за развъждане на растенията.

Граничните служители на реда направили процесуално-следствени дейности и в частен дом в с. Парил, благосъстоятелност на родственик на двамата арестувани. При осъщественото претършуване е открита построена апаратура за развъждане на наркотични растения. Специално пригоденото помещение е оборудвано с хидросистема за поливане, климатична система за поддържане на подобаваща непрекъсната температура, вентилационна филтрираща система, специфични лампи за осветяване, както и система за обогатяване на въздуха с О2. Помещението е термо и шумоизолирано.

Общото количество наркотични растения, открити на двете места, е 267 броя.

Уведомена е районната прокуратура, формирано е досъдебно произвеждане по член 354 в, ал.1, по разказа на ГПУ - Г.Делчев. Работата по случая продължава.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР