Вчера следобед на бургаското летище беше монтирана термокамера – в

...
Вчера следобед на бургаското летище беше монтирана термокамера – в
Коментари Харесай

Мерки срещу заразата от коронавирус: Безопасни ли са летищата във Варна и Бургас?

Вчера следобяд на бургаското летище беше инсталирана термокамера – в санитарната зона в бранш " Пристигащи ". Предстои монтирането на втора, а до в този момент няма пасажери със съмнителни признаци.

Снимка: btvnovinite.bg

" Със заповед на министъра на опазването на здравето бяха разкрити гранични здравни пунктове на летище Бургас и летище Варна, както и на летище Пловдив ", изясни доктор Георги Паздеров – шеф на Регионалната здравна ревизия в Бургас, която следи за контрола и ограниченията против разпространяването на заболяването.
Мерки против ковид: Пътници на летището с температура над 37° ще бъдат арестувани Термокамерите на терминал 2 работят, такива ще има и на летищата във Варна и Бургас
Термокамерата пести време и не тормози самите пасажери, до момента в който изчакват на гишето им се мери температурата.

Камерата може да локализира пасажер с висока температура и нищо повече – от там нататък са отговорностите на здравните управляващи. Разкрит е граничен здравен пункт, инспекторите имат серия от мероприятия, които са написани.

Вчера не е имало пасажери на летище Бургас с недоволства или с висока температура.

Въведени са ограничения за надзор и на пристанищата в града. По море здравните управляващи ще наблюдават с приоритет корабите идващи от Азия.

Снимка: btvnovinite.bg

На летището във Варна все о ще не е инсталирана термокамера. Вчера от Министерството на здравеопазването са изпратили средства за закупуването й и това ще се случи в най-кратки периоди.
Българите, евакуирани от Ухан - под строго наблюдаване във ВМА (ОБЗОР) Извънредни ограничения по летищата у нас поради ковид
В неделя във Варна са пристигнали шестима души от Китай с полет през Шанхай, Сеул и Истанбул. Там са били на работа през последните два месеца и половина. Те са отрекли контакт с заболели лица преди отпътуването си. Един от тях – мъж на 43 години, е засечен с нараснала температура и зачервено гърло. Изолиран е в инфекциозната клиника на болница „ Св. Марина “, на този стадий се усеща добре и са му назначени проучвания.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР