Вчера следобед, 22 януари, Академията на филмовите изкуства и науки

...
Вчера следобед, 22 януари, Академията на филмовите изкуства и науки
Коментари Харесай

Кой доминира Оскарите тази година

Вчера следобяд, 22 януари, Академията на филмовите изкуства и науки постави завършек на дългото очакване и разгласи номинираните в другите категории.
 Оскари 2019 и номинираните за премията
Кои са номинациите за Оскар 2019

Има ли изненади

Ето и каква е равносметката. Отличници тази година са два кино лентата - Roma и " Фаворитката " , получавайки номинации в цели 10 категории . На върха в тази ранглиста са " Титаник " и La La Land, които могат да се похвалят с рекордните 14 номинации.

Може и да не покори този връх, само че Roma на Алфонсо Куарон сложи други върхове. Габриела Родригез се трансформира в първата латиноамериканка, номинирана за продуциранe. Алфонсо Куарон пък е първият човек с номинации по едно и също време в категориите за най-хубав режисьор и кинематография.

Публикация, споделена от Netflix Film (@netflixfilm) на Яну 22, 2019 в 10:59 PST

Roma e първата мексиканска продукция с номинации за най-хубав филм и най-хубав чуждоезичен филм. Ялица Апарисио пък е едвам втората мексиканка, номинирана за най-хубава актриса. Преди нея това беше Салма Хайек.

Кои са огромните спечелили от премиите " Златен глобус " 2019

" Бохемска рапсодия " беше отличен, несъмнено, само че кой открадна шоуто

Връщайки се на общата картина, разбираме, че " Роди се звезда " и Vice получиха по осем номинации. Веднага след тях е " Черната пантера " със седем, което провокира и полемики, тъй като доста хора не считат, че филм за супергерой заслужава сходна чест.

Публикация, споделена от Green Book (@greenbookmovie) на Ное 20, 2018 в 2:29 PST

Green Book с Виго Мортенсен и Махершала Али беше номиниран в пет категории. С толкоз може да се похвали и " Бохемска рапсодия " .

Как " Черната пантера " влезе в историята

Не всички са удовлетворени от триумфа на кино лентата

Крисчън Бейл пък получи четвъртата си номинация за най-хубав артист. Този път тя пристигна за ролята му във Vice, за която качи близо 18 кг. Но конкуренцията му в тази категория не е по никакъв начин за подценяване. Там намираме още Рами Малек , Виго Мортенсен, Брадли Купър и Уилям Дефо .
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР