Вчера след обяд карат нов пациент, който е за първи

...
Вчера след обяд карат нов пациент, който е за първи
Коментари Харесай

Отново буйстващ пациент в психиатрията в Раднево, ритнал медицинска сестра


" Вчера след обяд карат нов пациент, който е за първи път и е чужд в отделението. Той е с неуравновесеност, само че не е конкретизирано дали тя е подбудена от банкет на опиати или нещо друго. Докато дежурната лекарка му мери кръвното е бил закрепен, само че е съумял да си освободи краката и до момента в който лекарката е с тил, се опитал да я удари с колене. Дежурната сестра е извикала на лекарката да се пази, това ядосва пациента и е изритал сестрата с крайници в гърдите и в челюстта ", описа доктор Добринов. Пострадалата не е тежко засегната, само че е доста уплашена, добави той.

Това се случва в съшия ден, в който работещите в отделението излязоха на митинг, искайки за следващ път назначение на защита в отделението. Причината е точно в честите случаи на експанзия от страна на пациенти към работещите. Последният подобен беше през юни, като докара до вълна от напускащи отделението. Д-р Иван Добринов също подаде оставка като шеф на Шесто мъжко поделение в символ на митинг и гледище за назначение на защита. В момента тече тримесечното му предупреждение за овакантяване на работа.

" Рисковете и за личния състав, и за другите пациенти е доста огромен - с изключение на експанзия може да се стигне и до съдбовен излаз. При нас на лекуване има престъпно проявени лица, които са здрави физически и няма кой да се пребори с тях. Искаме защита, която да респектира и да оказва помощ при възможна потребност ", настояха протестиращите през вчерашния ден.

" Има отправено искане към Министерство на здравеопазването с уточнение на казуса. Имам подпомагане и поддръжка от Регионалната здравна ревизия в Стара Загора, тъй като те са доста добре осведомени с болничното заведение ", сподели пред Българска телеграфна агенция шефът на лечебното заведение доктор Владимир Трънов.

" Не единствено в Шесто мъжко поделение, болничното заведение разполага с осем отделения, в шест от които постъпват пациенти с тежка патология, хора с девиантно държание, с нападателни прояви, проявяващи автоагресия и деструктивни прояви. Понеже те зачестяват през последните години, това допуска да бъдат взети ограничения ", уточни медикът. Директорът на лечебното заведение също поддържа настояването за защита. 

В Шесто мъжко поделение се лекуват над 50 мъже със взаимозависимост. " Капацитетът на отделението е 60 души като е постоянно съвсем цялостен. Имали сме интервали, когато сме надхвърляли и опциите си. В момента единствено Шесто мъжко поделение лекува мъже със взаимозависимост, а такова поделение за дами със взаимозависимост няма. Има единствено един профил във Второ женско поделение, само че те се лекуват дружно с психологично заболели пациенти ", сподели още лекарят.

В психиатричната болница в Раднево има пет мъжки и три женски отделения.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР