Вчера шофьор на училищен автобус получи инфаркт зад волана, в

...
Вчера шофьор на училищен автобус получи инфаркт зад волана, в
Коментари Харесай

Присъждат посмъртно званието почетен гражданин на шофьора, починал зад волана, но спасил 13 деца

Вчера водач на учебен рейс получи инфаркт зад кормилото, в последния момент от живота си обаче съумява да избави живота на 13 деца, които прибирал към домовете им. Днес фамилията му го изпраща в последния му път.

Инцидентът се случва в село Слокощица, Кюстендил. Шофьорът усеща, че му става неприятно и с цел да омекоти удара се блъска в ограда на къща. В нея живее татко на едно от децата, пътували в рейса. Той оказва и първа помощ на водача. „ Бях в двора на къщата и чух мощен удар, видях, че до оградата на къщата е паркиран рейса с деца от Природо-математическата гимназия в Кюстендил, в него беше и щерка ми. Шофьорът беше легнал на другата седалка, беше му станало неприятно. Изведох децата и започнах оказване на първа здравна помощ. Пристигнаха две коли за спешна помощ и екип на полицията”, разкри пред камерата на БТВ Румен Костадинов.

Детето на кмета на с. Слокощица също се намира в рейса. Той съобщи, че наклонът на улицата е над 30 градуса и е можело да стане огромен случай.

„ В деня след злополуката, част от децата бяха в потрес, други изобщо не бяха разбрали – толкоз добре се е справил водача в последните си минути. Ние направихме среща с психолог с всяко едно от децата. Те са възобновени, добре са, с помощта на геройството на чичо Румен. Всички деца приказват за него като за воин и желаят да му подражават”, съобщи Екатерина Паскалева, шеф на ПМГ.

Община Кюстендил има желание да присъди посмъртно званието „ почетен гражданин” на водача Румен Архипов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР