Вчера се случи нещо много полезно, това е начало на

...
Вчера се случи нещо много полезно, това е начало на
Коментари Харесай

Станишев: Вчера се случи се нещо много полезно, което не е ставало от Кръглата маса насам

Вчера се случи нещо доста потребно, това е начало на диалога, такова нещо не се е случвало може би от Кръглата маса насам, съобщи водачът на ПЕС Сергей Станишев в ефира на bTV във връзка проведения от него конгрес за целите на българското председателство на Европейски Съюз следващата година. Повод за коментара му стана събирането на една маса на непримирими политически съперници като Бойко Борисов, Корнелия Нинова, наред със събирането на ръководителя на Народно събрание Димитър Главчев, някогашния длъжностен министър председател Огнян Герджиков и вицепрезидента Илияна Йотова.

И аз съм доста признателен, че започнаха подобен диалог, със серизен звук, градивно, да търсим общия интерес, добави той
Станишев предизвести, че след напускането на британците, Европейски Съюз ще има със 70 милиарда по-малък бюджет, което значи, че парите ще намалеят с 10 милиарда евро годишно.

Затова България би трябвало да има своя позиция и да отстоява да не се преформатира кохезионната политика. Отделно, нашата страна би трябвало да държи да влезе в ядрото на Европейски Съюз, където не сме допускани още - да вземем за пример, във връзка с Шенген, което е напълно несправедилво, съгласно Станишев и е поради чисто вътрешнополитически спънки от няколко страни.

По мотив 100-те дни на държавното управление на Борисов 3, Станишев сподели: " Рано е да се каже обективно. Всеки да бъде съден по делата и резултатите ". В същото време водачът на ПЕС подсети, че остава терзанието на Европа от присъединяване на Обединените патриоти във властта.

" Това, което ме тормози, е, че за първи път вземат участие във властта партии, които се дефинират като националистически, съгласно европейските стандарти. Борисов е наясно с това и неслучайно има реакции от АЛДЕ и от ПЕС, няма по какъв начин това да не е притеснително за Европа ", съобщи президентът на европейските социалисти.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР