Вчера се проведе засекретено заседание, на което шефовете на ДАНС

...
Вчера се проведе засекретено заседание, на което шефовете на ДАНС
Коментари Харесай

Дойдоха и си заминаха: ДАНС и НСО мълчат за предполагаемия атентат срещу Гешев

Вчера се организира засекретено съвещание, на което шефовете на ДАНС и НСО Пламен Тончев и Емил Тонев трябваше да бъдат изслушани. Изглежда обаче нищо не е произлязло от засекретеното съвещание.

 

“Дойдоха и си отпътуваха ”, заключи чуването им Атанасов.

 

По думите на шефовете на двете служби наблюдаващ прокурор е забранил с разпореждане да популяризират информация по случая. Според Атанас Атанасов обаче въпреки всичко има данни, които не са част от досъдебното произвеждане и респективно не попадат под тази възбрана.  По думите му абсурден е и фактът, че съответното разпореждане на прокурора да не се разкрива информация е изпратено до избрани получатели - шефовете на двете служби. Той позволи, че това е станало, откакто чуването им по тематиката е било включено в дневния ред на комисията. 

 

Тонев обяснил единствено, че от службата са изпратили документи на прокуратурата. А Тончев разказал по какъв начин е реагирала ДАНС при положение на някаква опасност против основния прокурор, пишат от в. “Сега ”. 

 

Според Атанас Атанасов в реда на нещата е било на депутатите да се изясни по кои версии към гърмежа до кортежа на Гешев се работи. 

 

Една от главните версии съгласно депутата от ПП-ДБ е инсценировка. Прокуратурата разгласи, че проверява терористичен акт, а заместникът на основния прокурор Борислав Сарафов сподели, че началникът му е бил със фамилията си в колата. Именно това изказване обърна каруцата в връзките сред Сарафов и Гешев, откакто се оказа, че то не дава отговор на истината. 

 

Зам.-главният прокурор упрекна началника си, че не е разсеял внушенията в дните след гърмежа. Напрежението стигна точка на шупване, откакто препоръчаната за министър председател от ГЕРБ Мария Габриел даде поръчка, че оставката на Гешев ще е едно от първите неща, с които ще се заеме вероятно нейно държавно управление. Движение за права и свободи изненадващо я поддържа. Впоследствие шестима от Прокурорската гилдия във Висшия правосъден съвет внесоха искане за предварителното освобождение на основния прокурор. Такова е внесъл и Борислав Сарафов. 

 

Въпросът ще се преглежда на изключително съвещание на Висш съдебен съвет, което ще бъде планувано от служебния министър на правораздаването. Очаква се то да е или в четвъртък, или в петък.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР