Вчера се проведе церемонията по награждаване на победителите в Националния

...
Вчера се проведе церемонията по награждаване на победителите в Националния
Коментари Харесай

Наградиха огнеборци от Кюстендил в церемония Пожарникар на годината-2022

Вчера се организира церемонията по награждаване на спечелилите в Националния конкурс „ Пожарникар на годината – 2022 година “ под патронажа на президента на Република България Румен Радев.

За 28-и следващ път бяха наградени чиновници наГД „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “, посочили храброст, мъжество и безрезервност в своята работа. Цялата дирекция заслужава групова премия “, съобщи в приветствените си думи министър Демерджиев. Той означи, че са десетки случаите, в които е получавал признателност от жители и организации за отдадеността, с която пожарникарите правят своята работа.

Припомняйки редица тежки обстановки от миналата година – пожарите в Хасковско, водното злополучие в Карловско, опустошителното земетресение в Турция, вътрешният министър благодари на сътрудниците си: „ Вие следвате призванието си и почтено изпълнявате дълга си и служите на България “. Думи на благодарност той насочи и към доброволците, с които ГДПБЗН работи в чудесно взаимоотношение и ги увери, че в границите на мандатаще бъде създаден и импортиран като законопроект в Народното събрание Закон за доброволчеството.

Заместник министър-председателят по публичния ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, заместниците му Емил Ганчев, Моника Димитрова-Бийчър и Венцислав Катинов и основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Петър Тодороввръчиха премиите на отличените в състезанието „ Пожарникар на годината “.

Победителите в главните посоки на активност - пожарогасене и избавителна активност, противопожарен надзор и превантивна активност, получиха статуетка и грамота, а комплексният победител – „ Почетен знак на Министерство на вътрешните работи “ III степен. Българските екипи, взели участие в избавителните интервенции в Република Турция бяха наградени с почетен знак и грамота от президента на Република България Румен Радев. В рамките на церемонията шефът на ГДПБЗН основен комисар Александър Джартов награди сътрудници на дирекцията, помогнали в битката с бедствията и пожарите, както и в осъществяване на дилемите по развиване на доброволните формирования в страната.

Сред гостите на формалната гала „ Пожарникар на годината – 2022 година “ бяха министърът на защитата Димитър Стоянов, кметът на София Йорданка Фандъкова, професионалното управление на Министерство на вътрешните работи, ръководители на основни и административни структури във ведомството.

Наградените чиновници на церемонията „ Пожарникар на годината “ за 2022 годинаот РДПБЗН – Кюстендил са:

В раздел „ Спасителна активност “ победител е старши контрольор Росен Калфин – шеф на група ПГ и СД от районната работа в Кюстендил.

Победител в раздел „ Контролна активност “ - старши контрольор Владислав Ангелков – шеф група ДПК и ПД от Районната работа в Кюстендил.

При церемонията са отличени двамата чиновници от РДПБЗН – Кюстендил, взели присъединяване в избавителните действия при земетресението в Република Турция – Радослав Наков и Стоян Стоянов.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР