Вчера се проведе поредното нерагламентирано масово мероприятия, започващо пред Президентството,

...
Вчера се проведе поредното нерагламентирано масово мероприятия, започващо пред Президентството,
Коментари Харесай

Ако бяхме пропуснали този бус, трябваше да пропуснем и други автомобили, твърдят от полицията

Вчера се организира следващото нерагламентирано всеобщо мероприятия, започващо пред Президентството, което по-късно мина в шествие. Както виждате всеки ден то има разнообразни направления. В Столична община беше декларирано автошествие от гражданската самодейност „ Системата ни убива”. То бе с избран маршрут. Това обявиха от полицията на брифинг.

Към 22,20 часа, след довеждане докрай на регламентираното автошествие, се насочва към кръстовището на СУ. След което е спрян от полицейски чиновници, с цел да бъде декларирано накъде желае да се насочи, сочат от Столична дирекция на вътрешните работи.

„ Бусът не беше позволен от полицейските сили, защото Столична дирекция на вътрешните работи има ясно изразена позиция – през това кръстовище се пропущат единствено коли, които след обширен обзор и заявление от шофиращите, заявява, че носи вода и храна на протестиращите. Принципната ни позиция е, че в случай че бяхме пропуснали този бус, трябваше да пропуснем и други автомобили”, обявиха още от полицията.

От Столична дирекция на вътрешните работи са на мнение, че защото събитието е било в тъмната част на деня, на разположение са били голям брой предпоставки за произшествие и произшествия.

"На ръководещите буса бе декларирано, че той може да поеме в която и да е посока, друга от "Орлов мост ". Никой не го е задържал ", обясниха от Столична дирекция на вътрешните работи.

От столичната полиция обявиха, че смятат държанието на протестиращите от съботната вечер като провокация.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР