Вчера се проведе първата официална среща на Съвета за моторните

...
Вчера се проведе първата официална среща на Съвета за моторните
Коментари Харесай

Премахване на хибридните задвижвания в Световния рали шампионат?

Вчера се организира първата публична среща на Съвета за моторните спортове във Международната автомобилна федерация FIA. На нея бяха препоръчани насоки за развиването на Световния Рали шампионат WRC след 2026-а година в няколко категории:

Повече промотиране на един от най-зрелищните автомобилни спортове отвън нормалната аудитория и основаването на отдел, който да се грижи за това.
Повече независимост за уредниците при избирането на прави, потреблението на съществуващи здания за сервизни паркове за по-ниски разноски и вкарването на " спомагателен автомобил ", който да може да прави дребни поправки сред правите.
Премахване на плъг-ин хибридното задвижване за понижаване на разноските, като представянето на колите от най-високия клас Rally1 ще бъде обезщетено с по-ниско тегло, по-малко аеро детайли и други рестриктори на въздух за естествените мотори. По-ниският клас коли Rally2 пък, ще бъдат доближени оптимално до Rally1. Цената на автомобил от клас Rally1 да не надвишава 400 хиляди евро.

Ще бъде показан напълно електрически клас, който да бъде подобен по благоприятни условия с Rally1. Ще бъде продължено развиването на устойчиви горива, измежду които и водорода.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР