Вчера се появи информация за все още неанонсираният процесор Core

...
Вчера се появи информация за все още неанонсираният процесор Core
Коментари Харесай

Още три неанонсирани Intel Coffee Lake процесора се появиха в Мрежата

Вчера се появи информация за към момента неанонсираният процесор Core i5-8500, който напълно скоро би трябвало да попълни редиците на десктоп моделите Intel Coffee Lake. CPU се появи в базата данни на инструмента SiSoft Sandra. А през днешния ден стана известно за още няколко представителя на тази фамилия, които ще видят бял свят през първото тримесечие на 2018 година.

В допълнение към шестядрения i5-8500, притежаващ базова периодичност от 3 Ghz и периодичност в Turbo Boost към 4,2 Ghz, американският колос възнамерява да пусне още три модела – Core i3-8300, Core i5-8600T и Core i7-8670 .

Процесорът Core i3-8300 ще предложи на притежателя си четири ядра без поддръжка на технологията за многопоточност Hyper-Threading. Говори се за много висока базова периодичност от 3.7 Ghz, както и за съществуването на 9 МВ кеш от трето равнище L3. Core i5-8600T – това е още един шестядрен модел без поддръжка на технологията HT, само че той се отличава със доста по-ниския си индикатор на TDP, който тук е единствено 35 Вата. Освен това и тактовата периодичност на процесора е занижена до 2,6 Ghz. Последният в този лист модел – Core i7-8670. Представителят на серията Core i7 ще зарадва притежателя си с поддръжката на многопоточност при базова периодичност от 3.1 Ghz. Както и по-рано пуснатите процесори от тази серия, размерът на L3 кеша е 12 MВ.

Естествено, показаните данни към момента не са доказани публично.

Цялата линия от настолни процесори Intel Coffee Lake би трябвало да наподобява почти по този начин:

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР