Вчера се навършиха 29 години от смъртта на Фреди Меркюри,

...
Вчера се навършиха 29 години от смъртта на Фреди Меркюри,
Коментари Харесай

Фреди Меркюри изненадва Елтън Джон след смъртта си

Вчера се навършиха 29 години от гибелта на Фреди Меркюри, незаменимият вокалист на " Куийн " и един от най-великите фронтмени в историята на рока. Той беше единствено на 45 години, когато умря от СПИН на 24 ноември 1991 година -  24 часа откакто заяви на почитателите си за заболяването си. По този повод английският „ Дейли Мирър “ разгласява последния спомен на една друга огромна рок звезда - Елтън  Джон, за Фреди. 

Легендарният музикант беше запазил заболяването си в загадка от всички, с изключение на от най-близките си. Останалите трима от " Куийн " бяха наясно със положението му, както и бившата му другарка Мери Остин. Сред осведомените с диагнозата му е и неговият не по-малко фамозен сътрудник и другар Елтън Джон - един от дребното, които са успели да посетят емблематичния фронтмен в последните му дни и седмици.

Сър Елтън споделя колко мъчително е било за него да вижда по какъв начин положението на приятеля му се утежнява пред очите му, до момента в който жестоката болест опустошава тялото му. В загатна си за именитият музикант пише: „ Той беше прекомерно нежен, с цел да стане от леглото, губеше зрението си, тялото му беше покрито със саркома на Капоши и все пак той към момента беше Фреди, клюкарстващ и абсурден. Не можах да схвана — не осъзнава ли какъв брой близо е до гибелта, или знае чудесно, само че е твърдо решен да не разреши на това, което му се случва, да му попречи да бъде себе си? "

През последните две години от живота си Меркюри живее в съвсем цялостно усамотение. Във финалната си поява във видео на " Куийн " - по-рано през годината, в които умира, той е очевидно доста измършавял и нежен. Но даже и в последните си дни Фреди бил решен да мисли за другите и да ги прекара, доколкото му стигнат силите, в записи за последния албум на „ Куийн “ Made In Heaven, който излезе след гибелта му. Той се погрижил и да купи предварително коледни подаръци за околните си хора, които да им бъдат доставени за празника. Един от тях бил за Елтън Джон. „ Фреди имаше пълното право да прекара последните си дни, угрижен единствено за личния си комфорт. Но той не беше подобен човек. Той в действителност живееше за другите. “.

„ Фреди почина на 24 ноември 1991 година и няколко седмици по-късно, на Коледа, разбрах, че ми е оставил последно доказателство за своята безкористност. … Донесоха ми нещо, увито в калъфка от възглавница.  Отворих го, а вътре имаше картина на един от обичаните ми художници - Хенри Скот Тюк.  И записка от Фреди. 

Години по-рано с Фреди си бяхме измислили на подбив имена като на мил кралици. Аз бях Шарън, а той Мелина. Бележката на Фреди гласеше: " Скъпа Шарън, мислех, че ще ти хареса. Любов, Мелина. Весела Коледа “. Бях грохнал. По това време бях на 44 години, а се разплаках като дете. Този прелестен човек е умирал от СПИН и в последните си дни някак е съумял да ми откри превъзходен коледен подарък. 

Колкото и да беше печален този миг, постоянно мисля за него, когато си припомням Фреди, тъй като той демонстрира доста добре неговия темперамент. След гибелта си, той ми показа защо е бил толкоз значим в живота. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР