Вчера са изплатени парите на всички хотелиери, приютили украински бежанци.

...
Вчера са изплатени парите на всички хотелиери, приютили украински бежанци.
Коментари Харесай

Министърът на туризма: Изплатихме всичко на хотелиерите, приютили украински бежанци

Вчера са изплатени парите на всички хотелиери, приютили украински бежанци. Всички са получили средствата, които трябваше да получат. Нямаше закъснение, работим по графика, който сме декларирали. Това съобщи пред Българска национална телевизия министърът на туризма Христо Проданов. Той съобщи, че ще упорства след 31 май тази стратегия да завърши.

Проданов повтори, че от 1 до 5 март се кандидатства в системата СУНИ за интервала от началото на войната до 31 март. От 1 до 5 май се кандидатства за интервала от 1 до 31 април, а от 1 до 5 юни ще се кандидатства за периода до края на май. След това е належащо към 10 дни информацията да бъде тествана, след което ще бъде изплатено дължимото.

Проданов съобщи, че е нужна инспекция, с цел да няма повтаряне. Около 25 000 лица би трябвало да бъдат тествани и съпоставени с гранична полиция, Национална агенция за приходите, Агенция за бежанците, с цел да не се получи по този начин, че страната би трябвало да заплаща за едно лице няколко пъти. Проверява се и дали даденото лице не е почнало работа, тъй като то излиза към този момент на свободния пазар.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР