Вчера ръководството на отделението по инвазивна кардиология „Медика Кор“ са

...
Вчера ръководството на отделението по инвазивна кардиология „Медика Кор“ са
Коментари Харесай

Ексклузивно в BulNews! „Медика Кор“ бяга от болницата, Враца остава без инванзивна кардиология

Вчера управлението на отделението по инвазивна кардиология „ Медика Кор “ са внесли публично 3-месечно предупреждение за преустановяване на контракта с врачанската болница, научи извънредно BulNews.bg.
Центърът, който се обитава в МБАЛ „ Христо Ботев “, напуща лечебницата и приключва активността си поради големия напън, на който са подлагани през последните седмици и безпочвените обвинявания, че те са повода за краха на болничното заведение.
В началото на седмицата изпълнителният шеф на животоспасяващото поделение доцент доктор Кирил Панайотов даде специфична конференция, на която в детайли изясни каква в обстановката и съобщи, че многопрофилната болница дължи на "Медика Кор " към милион и половина лв., което слага в риск съществуването на профилираното поделение. Тогава той изрично отхвърли всички обвинявания и акцентира, че звеното по инвазивна кардиология дълги години е единственото на територията на Северозапада. От откриването на отделението до 31 октомври тази година през него са минали 11 204 пациенти от Враца, Монтана, Видин и други области или това са над 11 избавени живота посредством комплицираните интервенции, които вършат експертите там. Именно в това звено постъпват сериозните пациенти с инфаркти и сърдечни проблеми, който в случай че не се оперират в точния момент умират. Само за няколко години в „ Медика Кор “ са сложили стотици стендове на хора, били на крачка от гибелта.
От управлението подсетиха още, че по никакъв метод не са нарушили контракта си с врачанската болница, като в последната година обаче от лечебницата не се били разплащали с тях.
Така от „ Медика Кор “ са взели решение, че щом те са „ огромният проблем “ на здравното заведение, да се махат и по този начин цялата област Враца да остане без животоспасяващата процедура.
В медицинските среди се шушука, че натискът върху профилираното звено идва от прилежащ регионален център, където неотдавна се откри същото поделение, което има апетит за пациенти.
Случайно или не, следствието дали договорът сред болничното заведение във Враца и „ Медика Кор “ е уместен се прави от прокуратурата в Монтана.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР