Вчера ръководителят на Facebook Марк Зукърбърг се изправи пред Европейския

...
Вчера ръководителят на Facebook Марк Зукърбърг се изправи пред Европейския
Коментари Харесай

Марк Зукърбърг обеща по-внимателно да защитава данните на потребителите

Вчера ръководителят на Фейсбук Марк Зукърбърг се изправи пред Европейския парламент във връзка със скорошното огромно приключване на данни. Зукърбърг се извини и разгласи желанията си да не позволява сходни кавги в бъдеще.
Марк призна виновността на своята компания и съобщи, че чиновниците на Фейсбук са били прекомерно безотговорни. Но в този момент той трансформира тактиката на Фейсбук и се концентрира върху сигурността на потребителските данни.

Този развой визира най-много щата на чиновниците в компанията. Зук даде обещание да усили броя на хората, занимаващи се с сигурността на потребителските данни.

„Това може да окаже въздействие върху нашите приходи. Но конфиденциалността на информацията постоянно ще бъде приоритет за нас“ – сподели Зукърбърг.

Марк показа, че се ревизират всички Фейсбук приложения. Вече са тествани няколко хиляди приложения за съществуването на подозрителна интензивност. От тестваните са изтрити 200 приложения, тъй като злоупотребяват с потребителските данни.

Освен това, Фейсбук потребителите ще имат по-голям надзор върху информацията, записвана в сървърите на компанията. Тя ще може напълно да бъде изтривана.

Що се отнася до подправените вести, Зукърбърг сподели, че Фейсбук води дейна битка против недостоверните източници. Премахват се сметки, разпространяващи подправена информация.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР