Вчера Рафаел Надал спечели рекордната си 22-ра титла от Големия

...
Вчера Рафаел Надал спечели рекордната си 22-ра титла от Големия
Коментари Харесай

Надал за Уимбълдън: Ако се чувствам като на Ролан Гарос, то ще пропусна турнира

Вчера Рафаел Надал завоюва рекордната си 22-ра купа от Големия шлем, надигравайки Каспър Рууд в поредни сетове. Така Надал остана в график за спечелването на четирите " мейджър " надпревари в един сезон, което е правено само от именития Род Лейвър, само че тогава три от конкуренциите са се провеждали на трева.

Рафа обаче не е вдигал трофея във Англия от 12 години насам и в последно време постоянно жертваше тревния сезон за сметка на даването си в Париж. Преди два дни испанският таблоид " Marca " даже излезе с информация, че Матадора още веднъж няма да се появи на " свещената трева ", единствено че самият играч отхвърли зародилите спекулации и даде повече изясненост към въпроса:

Няма да играя в Лондон, в случай че се усещам по същия метод, както на Ролан Гарос. Уимбълдън постоянно е бил приоритет. При състояние, че новият тип лекуване сработи, то ще вземам участие в шампионата. В противоположен случай обаче няма да ме видите там, тъй като не искам още веднъж да употребявам анастетици. Това не е моята житейска философия.

Уимбълдън не е конкуренция, която желая да пропусна и не считам, че някой различен тенисист би бил на друго мнение. Обичам този шампионат, като съм изживял невероятни страсти там и изпитвам голямо почитание към събитието. Играч като мен е постоянно подготвен да играе в сходно съревнование, само че към този момент не мога да ви дам явен отговор. Моето предпочитание е да вземам участие, само че дано забележим по какъв начин ще проработи лекуването.

Aiming for the grass
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР