Вчера Qualcomm твърде неочаквано представи своята нова флагманска SoC Snapdragon

...
Вчера Qualcomm твърде неочаквано представи своята нова флагманска SoC Snapdragon
Коментари Харесай

ASUS ROG Phone II е първият смартфон с новата SoC Snapdragon 855+

Вчера Qualcomm прекомерно ненадейно показа своята нова флагманска SoC Snapdragon 855+ , която се разграничава от общоприетата система върху чипа Snapdragon 855 по клокнатите CPU и GPU. Новият чип е предопределен най-вече за построяването на геймърски смарт телефони.

Както се предполагаше, първото мобилно устройство със SoC Snapdragon 855+ ще бъде второто потомство на геймърския смарт телефон ASUS ROG Phone. Веднага след анонса на новия чип, ASUS удостовери, че ROG Phone II в действителност ще се базира на SoC Snapdragon 855+. Официалният анонс на смарт телефона бе разгласен за 23 юли тази година. В интернет се появиха и няколко фотоси на устройството.



Снимките демонстрират, че ASUS ROG Phone II няма никакви прорези и отвори на предния панел. Потвърди се и информацията, изтекла по-рано: честотата на освежаване на фрагментите на екрана е 120 Hz. Предвидена е опция за избиране на различни режими с кадрова периодичност 60 и 90 Hz.

Ясно е, че ще има и други смарт телефони с новия чип Snapdragon 855+.

Към сегашен ден проектите си да употребяват Snapdragon 855+ оповестиха няколко производителя на мобилна електроника, в това число Xiaomi, IQOO, Redmi, BlackShark, Lenovo и Nubia. Като се има поради, че Redmi и BlackShark са марки на Xiaomi, получава се, че тази компания ще има най-малко три геймърски смарт телефона. Ясно е, че двата от тях ще са Xiaomi Mi Mix 4 и новият модел на Black Shark 2. Засега няма информация за името на първия геймърски смарт телефон на Redmi.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР