"Вчера при министър Ангелов коментирахме проблемите, оказа се, че конституционно

...
"Вчера при министър Ангелов коментирахме проблемите, оказа се, че конституционно
Коментари Харесай

Шефът на "Александровска": Свободни легла нямаме

"Вчера при министър Ангелов коментирахме проблемите, оказа се, че конституционно не може една болница да бъде заделена единствено за коронавирус пациенти, заради нуждата и от други действия, тъй като множеството лечебни заведения са общински, а не държавни ".

Това сподели шефът на "Александровска болница " проф. Борис Богов по Българска национална телевизия.

По думите му откриването на 200 кревати е предизвикателство за всяка болница.

"Това основава прочут дискомфорт в реорганизацията на отделението. Организацията сме я създали по този начин, че да не бъдат ощетени пациентите. Няма да се закриват отделения, ще бъдат преструктурирани. В covid-отделенията ще се лекуват толкоз пациенти, колкото кревати ще се открият - максимумът е 200 ", изясни той и добави, че и екипите ще бъдат преструктурирани.

Според него изрично неравномерно е разпределена тежестта сред лечебните заведения. "Големите лечебни заведения в София поемат потокът от пациенти с COVID-19. В "Александрова " пациентите с ковид са 46, от които 15 в интензивното, а трима интубирани.

Свободни кревати нямаме. Проблемът с фрагментите е общоизвестен факт, в "Александровска нямаме недостиг на фрагменти ", заключи той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР