Вчера президентът на САЩ Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски

...
Вчера президентът на САЩ Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски
Коментари Харесай

Доналд Тръмп планира да намали броя на зелените карти наполовина

Вчера президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на... към профила поддържа законопроект, импортиран в Сената, който има за цел да внесе най-големите промени в имиграционната политика на страната от над 50 година посредством изменение на метода, по който се раздават зелени карти на чужденци.

Законопроектът, който носи името Закон за реформиране на американската имиграция за мощна стопанска система, (съкратено RAISE на британски език), предлага промени в един от методите, по които имигрантите получават статут на законно пребиваващи в Съединени американски щати - мярка, която би могла да понижи броя на зелените карти, раздавани всяка година, като даде приоритет на тези, раздавани на хора, които приказват британски език и имат трудова подготовка.

Според вносителите на законопроекта, той е заимствал някои неща от имиграционните системи на Канада и Австралия, които употребяват способи, основаващи се на качествата на претендентите.

Ето какво тъкмо се предлага в новия законопроект

Настоящата система Зелена карта облагодетелства тези, които желаят да се съберат с роднините си в Съединени американски щати. Законопроектът предлага да се реформира процесът на придобиване на право на законно престояване по следните способи:

* Той ще ограничи броя на зелените карти, раздавани на чужденци всяка година.
* С приорите ще бъдат раздавани зелени карти на тези, които приказват британски, могат да се устоят финансово и имат трудови умения, които са от изгода на Съединени американски щати.
* Законопроектът също по този начин ще понижи броя на бежанците, одобрявани в Съединени американски щати, на половина до 50 000 всяка година.
Ще отстрани лотарията, посредством която на случаен принцип се раздават зелени карти на кандидатствалите.

Прочети повече ТУК.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР