Вчера председателят на Възраждане посети празника на Тараклийки район в

...
Вчера председателят на Възраждане посети празника на Тараклийки район в
Коментари Харесай

Костадин Костадинов посети празника на Тараклийския район в република Молдова

Вчера ръководителят на „ Възраждане " посети празника на Тараклийки регион в Република Молдова. Той беше там по покана на ръководителя на районния съвет - Иван Паслар.Районът е един от двата в Молдова, в който българите се употребяват с културна автономност, наред с самостоятелния регион Гагаузия. В него живеят повече от 60 000 българи.

На празника присъстваше министър-председателката на Молдова - Натали Гаврилица, президентката на Гагаузия - Ирина Влах и други публични лица.

„ Възраждане " е единствената парламентарно показана партия, която поддържа тесни взаимоотношения с българските общности отвън границите на страната ни. Ние сме ангажирани с проблемите, които имат, и с тяхното разрешаване. Неведнъж нашите народни представители са подпомагали региона даже с персонални дарения, с цел да можем да поддържаме нашите сънародници в опазването на българската национална еднаквост.

Общността е основана от българи, а всеки един българин би трябвало да е значим за българската страна. За страдание ръководещите в последните 33 години не помнят за българите в България, а какво остава за сънародниците ни зад граница ", сподели Костадин Костадинов на връщане от своето посещаване.

Той беше посрещнат гостоприемно от българите в Молдова, беше измежду почетните посетители на празника и единственият български политик, който беше поканен от тях.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР