Вчера председателят на КНР Си Дзинпин проведе телефонен разговор с

...
Вчера председателят на КНР Си Дзинпин проведе телефонен разговор с
Коментари Харесай

Си Дзинпин и Доналд Тръмп си говориха по телефона

Вчера ръководителят на КНР Си Дзинпин организира телефонен диалог с Доналд Тръмп, в който американският президент е показал, че чака да се срещне с китайския водач по време на срещата на върха на Г-20 в Осака, с цел да обсъдят двустранните връзки и въпроси от съвместен интерес.

Вашингтон обръща внимание на комерсиалното съдействие с Пекин и се надява работните групи на двете страни да провеждат съвещания, за намиране на метод за разрешаване на актуалните несъгласия, оповестява Китайското национално радио. Целият свят се надява Съединени американски щати и Китай да реализират съглашение допустимо по-скоро, акцентира Тръмп.
Си Дзинпин посочи, че от известно време връзките сред Съединени американски щати и Китай са изправени пред компликации, което не дава отговор на ползите на двете страни. Като двете най-големи стопански общности в света, те би трябвало да играят водеща роля, да спомагат за постигането на ползотворни резултати от срещата на върха в Осака. Вашингтон и Пекин би трябвало да разрешат и комерсиалните проблеми посредством пълноправен разговор.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР