Вчера пред барелефа на Васил Левски на пл.“Съединение“ се събраха

...
Вчера пред барелефа на Васил Левски на пл.“Съединение“ се събраха
Коментари Харесай

Съединение се прекланя пред Левски СНИМКИ

Вчера пред барелефа на Васил Левски на пл. “Съединение “ се събраха поданици и посетители на града с цел да отбележат 145 години от гибелта на Васил Левски. Сред тях бяха кмета на Община Съединение Атанас Балкански, зам.- кметът Петя Червенакова, общински съветници. На почетна стража пред барелефа застанаха Млади възрожденци от НУ “Любен Каравелов “.

Слово за живота и революционното активност на Апостола, основател на революционния комитет в с.Голямо Конаре преди 147 години произнесе господин Атанас Балкански.

Председателят на ОбК „ Васил Левски “ господин Кръстю Манчев разгласи и връчи приветствен адрес и грамота на Изпълнителният комитет на Синдиката само че Българските учители с коити се отличават госпожа Величка Кирова – шефа на НУ “Любен Каравелов “ и госпожа Радка Маринчешка – преподавател в НУ “Любен Каравелов “.

Г-жа Янка Такева изрича признателност за дейното присъединяване на педагозите в отбелязването през изтеклата година на 180 години от рождението на Васил Левски и неговия съмишленик Иван Генов и 150 години от рождението на Недялка Шилева.

„ За мен е чест и удоволствие  да Ви поздравя от името на Изпълнителния комитет на Синдиката на българските учители и от свое име за Вашата дейна и многогодишна активност за патриотичното образование на децата и учениците от гр.Съединение. “ – се споделя в приветствения адрес на госпожа Такева.

В знак на благодарност пред барелефа на Апостола поставиха венци и цветя.Поклонение се състоя и пред паметника на Недялка Шилева във връзка 59 – години от гибелта на героинята от Съединението през 1885 година.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР