Вчера поставихме за гласуване един проект, който решаваше проблема с

...
Вчера поставихме за гласуване един проект, който решаваше проблема с
Коментари Харесай

Атанасова: Премиерът не изпълни първото си обещание

Вчера поставихме за гласоподаване един план, който решаваше казуса с тока, парното и водата. Правителството към момента няма концепция какви решения ще вземе в бъдеще, по тази причина решението ни заместваше решението за краткотрайната комисия за енергетиката. Това съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

,,Трябват незабавни ограничения, тъй като на 1-ви януари цената на тока щеше да се усили с към 10-15 %. Няма време да се вземе друго решение, а държавното управление и Народното събрание не може да се месят в работата на КЕВР. Затова ние от ГЕРБ предложихме цените на тока да бъдат на равнищата от 1-ви януари 2021 година, тъй като тогава цените са били доста по-евтини от сегашните, само че това не се прие``, изясни Атанасова.
ГЕРБ се подиграха на Радев за държанието му пред европейските ни сътрудници
Председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова насочи остра  имитация към президента Румен Радев ...
Прочети повече
По думите ѝ депутатите не са подхванали нищо във връзка с цената на тока за бизнеса, а единствено за битовите консуматори.

С отхвърлянето на това наше предложение, бизнесът ще продължи да заплаща тези високи цени на електрическата енергия, които ще се отразят на цената на хляба и всички други услуги. В последните месеци бизнесът не получава никакви спомагателни средства, добави тя.

Тя подсети и още, че производителите на електрическа енергия ще получат към 250 млн. лв. с помощта на решението на ръководещото болшинство в Народното събрание, което съгласно Атанасова е явен знак, че " има народни представители, които са обвързани със притежатели от ВЕИ бизнеса ".

По тематиката със зеления документ депутатът от ГЕРБ посочи, че в пленарна зала към момента не е бил воден спор нито за документите, нито за имунизацията.
Противоконституционен ли е мораториумът върху цените на тока - отговорът на Българска социалистическа партия (ВИДЕО)
Мораториум от 16.12.21 до 31.03.22 върху цените на тока, парното и водата одобри със свое решение Народното събрание. Решението влиза в с...
Прочети повече
,,Изглежда, че в Народното събрание всеки може да си съблюдава някакви други правила, като че ли сме избрана богоизбрана част от обществото. Ние работим в среда от 240 души в една зала, плюс администрация и медии. Несериозно е всеки един от нас да не е взел ограничения във връзка с личното си здраве и за здравето на останалите сътрудници. Ние не потвърждаваме, че съблюдаваме избрани правила``, разяснява Десислава Атанасова по БТВ. 

Първата поръчка на новия министър-председател господин Петков беше, че ще вкара зелен документ в Министерски съвет, само че след 40 дни, което звучи толкоз несериозно и библейско. Защо за Министерски съвет има 40 дни пролонгация, а за жителите имаше един ден да се снабдят със зелен документ? Това е антилогично деяние, с което новият министър председател не извърши първото си заричане – беше споделил, че стартира деяние във връзка с Коронавирус рецесията и зеления документ и цената на електрическата енергия, а няма такова нещо, приключи Атанасова.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР