Вчера получихме един звучен шамар от УЕФА и властимащите за

...
Вчера получихме един звучен шамар от УЕФА и властимащите за
Коментари Харесай

Вили Вуцов: УЕФА ни удари звучен шамар, бяхме жалки срещу Англия

Вчера получихме един гласовит пестник от УЕФА и властимащите за нещо, което го има. Вчера беше в по-малка степен, само че ни сподели, че откакто има правила, би трябвало да се съблюдават. Ние в България не можем да се оправим с обикновени неща. Това сподели в предаването "Лице в лице " по БТВ футболният треньор Велислав Вуцов във връзка расисткия скандал на вчерашната футболна подготовка Англия – България.

Бях на централната естрада и не чухме нищо. Било е обаче ясно, че ще има провокации – мачът е комплициран на мониторинг, 18 камери на Би Би Си са дебнели единствено за това нещо. Който е провел това нещо, трябваше да намерения, че прекратяването на мача нямаше да донесе единствено санкция на Българския футболен съюз, само че и автоматизирано изваждане на българските тимове от евротурнирите, с което да обезсмислят и българското състезание, съобщи Вуцов.

Това значително измества фокуса от най-важното нещо – по какъв начин играхме ние и Англия през вчерашния ден. Вчера представянето ни не беше едва, беше тъпо, Ние нямахме досег до британския тим в нито един съставен елемент на играта. Вчера съжалявах и тима, и играчите - в тази ситуация те са минимум отговорни, съобщи Велислав Вуцов.

Бившият президент на Левски Тодор Батков уточни, че една от аргументите за отдръпването му от футбола е проблеми с агитките. На един от мачовете на Левски в евротурнирите на терена беше проведен бомбен атентат – в границите на минути бяха взривени 50 мощни бомби, като задачата беше да ми слагат условия да им превеждам пари за защита и така нататък На мача с Барселона пък почитатели си подвигнаха фланелките и изпод лъснаха свастики. Това е проблем, който се наслагва с годините. Допускам, че в този момент задачата е да имам коренна смяна в БФС. Очевидно Борислав Михайлов към този момент не е комфортен на огромните клубове. Аз не съм уверен, че оставката на Боби Михайлов ще бъде призната. Това би трябвало да стане на Конгрес. Предстоят продължения, съобщи Батков.

Не би трябвало да тръгваме по плоскостта още веднъж да се трансформират правила. Имаме положително законодателство, по което хулиганството е наказуемо. Просто трябваше да се вземат ограничения превантивно и такива детайли да не бъдат допускани по стадиона. Да вземат да си свършат работата и държавните органи, а не да се трансферира топката.

Двамата се сплотиха към мнението, че оставката на Борислав Михайлов няма да реши проблемите на българския футбол. По-важното е да се разкрият провокаторите, те да бъдат осъдени и това да бъде оповестено. Трябва да се каже, че това не е обликът на България – ние сме избавили и евреите, и арменците си, съобщи Тодор Батков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР