Вчера погледите на всички технологични любители бяха насочени към представянето

...
Вчера погледите на всички технологични любители бяха насочени към представянето
Коментари Харесай

Цените на всички модели iPhone от създаването им досега - кой е най-скъп?

Вчера погледите на всички софтуерни фенове бяха ориентирани към представянето на новите модели iPhone, от най-голямата по пазарна капитализация компания в света - Apple.

Общо взето, всичко обвързвано с новите устройства, бе към този момент известно на потребителите като се изключи може би най-важния подробност - цената на която ще се оферират. Но и това към този момент е в историята.

А ето и равносметката:

iPhone XS - стартова цена от 999 $

Тук спекулациите на вложители и анализатори бяха, че ще забележим стартова цена със 100 $ по-надолу. Вместо това обаче, Apple реши да показа устройството при цената, на която бе препоръчан хитовия модел от предходната години iPhone Х. Предвид на обстоятелството, че през предходната година, моделът излезе при цена от 2 400 лв., а доларът нарастна с към 2% за този интервал, изцяло реалистично е да чакаме цената на новия модел да е още веднъж в рамките на към 2 400 лв..

Добрата вест, за всички фенове на iPhone е, че излизането на новия модел, най-вероятно ще докара до намаляване в цената на към този момент " остарелия " Х, който може да се открие на пазара без обвързване с контракт при равнища от към 1 700 лв., за базовия модел, или с към 70 лв. по-малко единствено спрямо началото на месеца.

іРhоnе Хѕ Мах

Това ще е най-скъпия смарт телефон, продаван в историята на Apple, като цената му ще започва от 1 099 $. По-големия брат на горепосочения модел e пo-гoлeмият cъбpaт c 6.5-инчoв ѕuреr rеtіnа бeзpaмĸoв eĸpaн и 3,3 милиoнa пиĸceлa.

Bъпpeĸи oгpoмния диcплeй, тoй e c пoчти cъщия paзмep ĸaтo іРhоnе 8 Рluѕ. Toй пpeдлaгa вcичĸo, ĸoeтo и пo-мaлĸият мoдeл, нo e c пo-гoлямa бaтepия, ĸoятo oбeщaвa чac и пoлoвинa пo-дълъг живoт мeждy зapeдниятa. Цeнaтa мy зaпoчвa oт 1099 $.

iPhone XR

Към този смарт телефон, може да е ориентиран главния потребителски интерес, поради на обстоятелството, че началната му цена започва от 749 $. Напълно е допустимо обаче, достъпът до него да е мощно стеснен на доста пазари, поради евентуалния дефицит, който още от в този момент наподобява забележим. А по какъв начин изглеждаха стартовите цени на предходните модели iPhone.

Първият iPhone

Цената на първия модел iPhone, от далечната към този момент 2007-ма година, възлизаше на 499 $ при представянето му. iPhone X: $999 Представен през предходната година, този революционен модел на Apple промени броенето при смарт телефона. Точно за десетгодишнината на iPhone, цената на устройството съществено надскочи всички други устройства предлагани досега от компанията. iPhone 8 и iPhone 8 Plus: $699-$799 Показани за пръв път на 22-ри септември предходната година двата модела бяха с базови цени от 699 и 799 $ надлежно. Двете устройства, се отличаваха с най-здравото стъкло, влагано в миналото в модели на компанията, както и най-хубавите камери досега. iPhone 7 и iPhone 7 Plus: $649-$749

Представен през 2016-та година, моделът iPhone 7 бе със стартова цена от 649 $, като прибави съществени нововъведения, измежду които нова по-добра система за фотоси, както и по този начин стремежи от потребителите " по-добър живот на батерията ". Новият модел, който излезе в пет цвята, бе за пръв път показан като водо- и прахо-устойчив.

iPhone 6S и iPhone 6S Plus: $649-$749

Представени през 2015-та година, двата смарт телефона стартираха от цени надлежно при 649 $ за по-малкия и 749 $ за по-големия модел. Това бяха първите устройства, които можеха да работят с по-напредналите LTE-мрежи, и се отличаваха с Touch ID, както и 3D Touch.

IPhone 5 и iPhone 5s: $649

Представени през 2012-та и 2013-та година, тези два модела означиха значително софтуерно израстване, спрямо предшествениците си във връзка с потребления хардуер. Най-сериозните промени бяха в тенденция на екрана, чиповете и камерата, където компанията постоянно се е опитвала да е водач.

Компанията продава над 2 милиона броя за първите 24 часа на приемане на поръчките за модела iPhone 5.

За да компенсират покачването в цената, от Apple показаха и " на ниска цена " модел " 5c ", който обаче се оказа цялостен неуспех. Цената на смарт телефона не бе задоволително по-ниска, с цел да компенсира всички ограничения, които се постановяваха от потребителите.

iPhone 4S (16GB): $649

Първият модел, който поглежда към по-високи цени за смарт телефона. По-точно с цели 150 $ повече за стартовия модел, спрямо неговия предходник. Тук компанията за пръв показва 8-мегапикселова камера, произвеждане на Sony, която ще се употребява по-късно и при 5-та му серия.

iPhone 4: $499

След неколкократно приключване на информация в интернет, устройството бе показано през юни на 2010-та година. Тук за пръв път компанията показва " ретина екран ", както и новата си операционна система iOS4, отличаваща се с опция за мултитаскинг. Това бе и първия iPhone, включващ в себе си предна камера.

iPhone 3G и iPhone 3GS (16GB): $599

Първият модел бе показан на 9-ти юни 2008-ма година, като към момента се отличава с множеството от характерностите на истинския смарт телефон. Втората серия става действителност една година по-късно, като цената остава непроменена и много висока, съгласно редица критици. През първия уикенд от предварителните продажби, моделът GS се продава в размер от над 1 милион броя, което е своебразен връх за това време. Основното усъвършенстване е в скоростта му, като той е два пъти по-бърз, в съпоставяне със своя предходник. Това идва да се покаже и от абревиатурата " S " (от скорост) в името му.

Първият iPhone Цената на първия модел iPhone, от далечната към този момент 2007-ма година, възлизаше на 499 $ при представянето му.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР