Вчера по време на редовното заседание на общинския съвет във

...
Вчера по време на редовното заседание на общинския съвет във
Коментари Харесай

Предложение: Новите тролеи за Враца да се купят от Русия

Вчера по време на постоянното съвещание на общинския съвет във Враца сенаторът ген. Валери Стаменов повдигна въпроса за закупуване на нови тролейбуси. Темата, която разпалва пристрастеностите сред съветниците от много време насам и която „ изяде “ главата на досегашния шеф на сдружение „ Тролейбусен превоз “ -Николай Вълков, е много дискутирана. Въпреки многочислените разисквания обаче, към момента няма изясненост за бъдещето на градския превоз в града.
Като последовател на закупуването на нови тролеи, ген. Стаменов направи къс разбор на опцията врачани да се возят в нови автобуси. Той разясни, че най-голямата тролейбусна мрежа е в Русия, където обслужва 85 града и където това е пожеланият тип превоз.
„ 11 завода в Русия създават тролеи. Те ги продават в 19 страни, в това число и европейски. Тролейбусите дават отговор на всички модерни правила, а незадълбочен взор на цените, изложени в интернет демонстрира, че по сходни механически индикатори, съветските са 4 пъти по-евтини. Производителите пък обезпечават гаранционното им поддържане “, съобщи Стаменов.
След късото си ревю генералът изиска да разбере дали общината е разглеждала опцията за закупуване на транспортните средства от Русия. Отговор на въпроса си обаче, съветникът ще получи едвам на идващото постоянно съвещание на локалния парламент, което ще е в края на октомври.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР