Вчера партията на Стефан Янев беше против отпускане на военната

...
Вчера партията на Стефан Янев беше против отпускане на военната
Коментари Харесай

„Български възход“ вече подкрепят военната помощ за Украйна

Вчера партията на Стефан Янев беше срещу разпределяне на военната помощ

Изненада по време на дебатите в Народното събрание за разпределяне на военна помощ за Украйна. Вчера от партията на Стефан Янев „ Български напредък “ бяха срещу подпомагането на Киев във войната с Москва. Днес обаче поддържат решението, тъй като „ показват взаимност с украинския народ ", предава .

Лидерът на партията Стефан Янев предложи допълнение на текста, съгласно което България " да даде въоръжение съгласно българските благоприятни условия и периодите и опциите на съдружниците от НАТО и Европейски Съюз ", т.е., да изпратим оръжие, единствено в случай че преди този момент получим заместващо НАТО-вско.

" В случая има два значими въпроса, върху които би трябвало да се концентрираме. Това решение има детайл на политическа декларация по отношение на отношението на България към държавата-агресор и държавата-жертва. По тази тематика нямаме разлики. Втората съществена тематика е обвързвана със положението на българската войска. Предложението значи, че се намираме в хипотезата с част от тази военна помощ да понижим нашите качества ", сподели Янев и акцентира, че партията му желае да се даде мандат на Министерски съвет да договаря за това какво ще получи страната ни като въоръжение, в случай че подкрепи Украйна.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР