Вчера отборът на Левски Лукойл записа 13-ата си победа за

...
Вчера отборът на Левски Лукойл записа 13-ата си победа за
Коментари Харесай

Данило Тасич - моторът на Левски Лукойл

Вчера тимът на Левски Лукойл записа 13-ата си победа за сезона в Националната Баскетболна Лига. Столичният отбор завоюва най-голямото дерби на българския баскетбол в последните години, налагайки се над своя директен противник Балкан (Ботевград) с 81:76 като посетител. Успехът не пристигна по никакъв начин елементарно за " сините ", защото мачът бе равносилен през по-голямата част от времето, само че в последната четвърт Данило Тасич и компания демонстрираха повече неизменност и си потеглиха от Ботевград с триумфа.

Именно Тасич за следващ път бе водачът на Левски Лукойл. Сръбският център, който е втори по ефикасност в Лигата, единствен трансферира 20-те точки от всички играчи на паркета и приключи дербито с цели 27 точки плюс 9 битки. 27-годишният колос, който дойде в София през януари предходната година от румънския Питещ, прави в действителност незабравим сезон и стои в основата на положителното показване на " сините " в шампионата.

В момента Тасич записва междинни индикатори от 20.0 точки, 9.6 битки, 4.1 асистенции и 1.6 чадъра при цели 67% точни стрелби от зоната за две точки, като също по този начин води класацията на НБЛ по коефициент на потребно деяние - 29.8. Сърбинът няма пропуснат мач през сегашния сезон, тъй че към момента не можем да кажем какъв би бил образът на Левски Лукойл без него на паркета. Ясно е обаче, че Тасич се оформи като главният състезател в състава на старши треньора Константин Папазов. Съотборниците му също извличат доста позитиви от съществуването на 208-сантиметровия център, защото той доста добре умее да вижда и чете играта, а мотив за това са седемте му мача с най-малко 5 записани асистенции - положително число за колос в подкошието.

Сега на Тасич и по-голямата част от тима на Левски Лукойл им следва къса отмора преди началото на решителните срещи от сезона - Купата на България и третото завъртане на родния баскетболен шампионат през март.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР