Вчера отборът на Алфа Таури разкри, че настоящият спортен директор

...
Вчера отборът на Алфа Таури разкри, че настоящият спортен директор
Коментари Харесай

Васьор критикува агресивните Алфа Таури

Вчера тимът на Алфа Таури разкри, че актуалният състезателен шеф на Ферари Лоран Мекис ще размени Франц Тост на поста началник на отбора от Фаенца за 2024 година.

Това обаче не се хареса на шефа на Ферари Фредерик Васьор, който насочи рецензия към Алфа Таури за „ агресивното “ оповестяване на Мекис. Недоволството на французина е подбудено от това, че към момента не всички елементи към разтрогването на контракта сред Ферари и Мекис са конкретизирани, а контрактът бе дълготраен.
 Мекис сменя Тост в Алфа Таури Мекис сменя Тост в Алфа Таури
„ Първо на първо желая да кажа, че това е страхотна опция пред Лоран и като имам поради, че двамата с него се разбираме добре нямаше по какъв начин да му преча. Но въпреки това, в случай че погледнем времето, мисля, че Торо Росо (Алфа Таури) бяха прекомерно нападателни в своето прессъобщение.

„ Ние имаме дълготраен контракт с Лоран и би трябвало да дискутираме някои елементи. Моята работа е да пазя ползите на Ферари. Ферари е преди всичко, постоянно ще бъде. Това значи, че още имаме да прецизираме изискванията по напускането на Лоран. Ние имаме дълготраен договор с него и ще би трябвало да намерим най-хубавото решение за Ферари. Ще се разберем по кое време той ще може да стартира работата си в Алфа Таури и по-късно ще бъде преценено по кое време ще си тръгне “, изясни Васьор пред медиите в Азербайджан.

Французинът също по този начин разяснява и обстоятелството, че Мекис е вторият почитан чиновник на Ферари, който си потегля от Маранело от началото на годината. По-рано това стори и дизайнерът на шаситата Давид Санчес, който ще се върне в Макларън при започване на 2024 година.
 Леклер: Напускането на личния състав не е толкоз ужасно, колкото представянето ни Леклер: Напускането на личния състав не е толкоз ужасно, колкото представянето ни
„ Да загубиш двама от 1600 индивида не е драма. Знаете, че силата на тима и групата е по-важна от тази на обособените хора. Не би трябвало да забравяме това – най-важна е групата от хора. Ние разполагаме с тази група, непрестанно привличаме нови хора. Не го разгласяваме, само че непрекъснато наемаме нови хора.

„ Развитието ни ще се случи последователно, тъй като няма по какъв начин да преустроиш един тим за две седмици. Добре знаете, че привличането на нови фрагменти във Формула 1 не е лесна работа. Тя лишава доста време и нерви. Но ние работим по това. Не очаквайте внезапно да се появи напълно нова конструкция. Нещата ще станат малко по малко “, сподели Васьор.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР