Вчера от ЦСКА-София обявиха изненадващата новина, че се разделят с

...
Вчера от ЦСКА-София обявиха изненадващата новина, че се разделят с
Коментари Харесай

ЦСКА-София плащал по 200 000 евро на напусналия треньор, той се гласи да започне работа в носител на КЕШ

Вчера от ЦСКА-София оповестиха изненадващата вест, че се разделят с кондиционния треньор Томас Нойберт. Причини не бяха оповестени и към момента не е ясно дали експертът самичък е поискал да си тръгне, или пък алените са решили да го освободят, защото получава прекомерно огромна заплата за родните стандарти.

Според румънските издания тя възлиза на 200 000 евро годишно, което е доста по-високо заплащане от това на настоящия ментор Любослав Пенев.

Все още не е ясно кой ще е идващият клуб, в който ще работи Нойберт, само че информациите са, че това ще е румънският гранд Стяуа.

Германецът към този момент има два сполучливи интервала в този отбор и съгласно мнозина той е един от най-хубавите кондиционни треньори в историята на румънския футбол. Поради тази причина експерти като Регекампф и Думитреску на няколко пъти настояха Нойберт да бъде върнат в Стяуа. А и преди месец германецът намерено съобщи, че няма нищо срещу още веднъж да работи в този клуб.

Евентуална спънка пред сходен вид обаче може да е методът, по който се разделиха двете страни през лятото на 2016 година. Тогава Нойберт напусна Стяуа в посока “Армията”, а босът на румънците Джиджи Бекали изиска да бъде платена 300 000 евро наказателна клауза. Желанието му не бе задоволено и се стигна до съд, само че Стяуа загуби делото против треньора.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР