Вчера от НИМХ обявиха протестна готовност, ако бъдат извадени от

...
Вчера от НИМХ обявиха протестна готовност, ако бъдат извадени от
Коментари Харесай

Управляващото мнозинство е непреклонно - НИМХ отива в МОСВ

Вчера от Национален институт по метеорология и хидрология оповестиха протестна подготвеност, в случай че бъдат извадени от МОН и бъдат преместени в Министерство на околната среда и водите. Христо Иванов от “Демократична България” обаче разгласи протичащото се като “вдигане на шум”.

“Те са били към Българска академия на науките, където са имали висока степен на самостоятелност, което не им е харесало и със също подобен звук желаеха да отидат в изпълнителната власт. Отидоха в МОН, само че настоящето управление счита, че е неприсъщо за тях да управлява такава институция и в границите на изпълнителната власт се е намерило решение – климатът е най-близо до Министерство на околната среда и водите и ги прехвърляме там “, разяснява Иванов пред публицисти в Народното събрание.

Синоптици от Национален институт по метеорология и хидрология обаче не са напълно съгласни. Вчера пред БНР Красимир Стоев уточни, че едвам 20% от активността на института по метеорология и хидрология е обвързван с Министерство на околната среда и водите, а също така обслужва още седем министерства. От Национален институт по метеорология и хидрология недоумяват за какво има желание да бъдат трансферирани тъкмо към Министерство на околната среда и водите.

Депутатът изясни, че всички елементи за структурата на Национален институт по метеорология и хидрология и техният бюджет са въпрос на разискване, те ще бъдат решени в границите на закона за държавния бюджет.

В програмата на депутатите през днешния ден е разискването на промени в закона за водите, които изваждат Национален институт по метеорология и хидрология от министерството на образованието и го трансферират на директно послушание на екоминистъра.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР