Вчера от държавната агенция Електронно управление, която е собственик на

...
Вчера от държавната агенция Електронно управление, която е собственик на
Коментари Харесай

Пострадалата от ледена висулка завежда дело

Вчера от държавната организация " Електронно ръководство ", която е притежател на постройката, откъдето паднаха ледените парчета, ранили жена, сложиха спомагателни предупредителни ленти, които стопират придвижването на пешеходци по тротоара, съобщи Българска национална телевизия. Пострадалата 57-годишна жена Светлана Перперлиева жена съобщи,че ще съди организацията.

Във видео, снимано от охранителни камери и предоставено от Държавната организация " Електронно ръководство " се вижда по какъв начин ледени части се стоварват върху едната от две вървящи по тротоара дами. След 10 минути идва и Бърза помощ.

Днес се усещам по-добре, само че по време на случая болката беше ужасна, а шокът още по-голям, описа Светлана Перперлиева.

На видеото се вижда още, че дамата минава около предупредителната табела, сложена от организацията, и продължава по тротоара, макар нея. От другата страна на постройката също има табела, само че тя е преместена.

Светлана не е единствената, която минава, макар предизвестията.

Това е само поставено там, с цел да измием отговорността, ние сме си поставили табели и до там. Мисля, че откакто се знае, че това е рискова зона би трябвало да се вземат съответни ограничения, а табелка която може да бъде преместена от някого или да бъде издухана от вятъра не е решение, счита Светлана.

Жената ще съди държавната организация.

Оказа се, Светлана тя не е единствената потърпевша. Половин час след случая с нея, наша сътрудник също е ударена от ледени парчета.

В мига, в който се оказах откъм страната на централния вход на пощата сходни ледени парчета един голям и един по-малък паднаха. Големият на сантиметри от мен. А дребният ме удари по главата и единствено тази мека шапчица ме избави и моята глава да не бъде сцепена, показа репортерът на Българска национална телевизия Ирина Цонева.

Вчера от държавната организация на улица " Гурко " опънаха червени ленти с предизвестие, че тротоарите са рискови. Възможно е обаче да бъдат глобени за това, защото не са притежатели на тротоарите.

Поне ще създадем вероятното да принудим хората да употребяват другите тротоари, съобщи Кирил Дойчинов, основен секретар на ДА " Електронно ръководство ".

Но и новите заграждения не попречиха на бързащи пешеходци да минават през рисковата зона.

От Столичния инспекторат са почнали процедура по сформиране на акт на организацията за административно нарушаване, добавя Българска национална телевизия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР