Вчера около 08:00 ч сутринта е получен сигнал, че е

...
Вчера около 08:00 ч сутринта е получен сигнал, че е
Коментари Харесай

Скитник с психически отклонения поругал гроба на патриарх Неофит

„ Вчера към 08:00 ч сутринта е получен сигнал, че е опозорен гробът на патриарх Неофит. Незабавно са подхванати издирвателни дейности от СДВ и след 4-5 часа е арестуван 37-годишен мъж, незнаен на полицията до момента. Той води бездомнически метод на живот и има душевен отклонения “.

Това заяви заместник-началникът на Първо районно ръководство комисар Георги Гечев, съобщи БГНЕС.

Говорителят на Софийската районна прокуратура Николай Николаев изясни, че мъжът е притеглен като обвинен за това, че е осквернил гроба на патриарх Неофит и е арестуван за 72 часа. Прокуратурата ще желае от съда да го остави в ареста.

„ Мярката ще бъде прегледана от Софийския областен съд още в утрешния ден. Обвинението е за това, че на 15 април към 23:30 ч причинителят е осквернил гроба на патриарх Неофит, като е изтръгнал дървения кръст, разклащайки го няколко пъти. За това действие се планува отнемане от независимост за период от 3 години, санкция от 5 000 до 10 000 лева “, изясни Николаев, след което посочи, че в случай че мъжът бъде разгласен за неуравновесен, няма по какъв начин да бъде наказан, само че ще се вземат ограничения, в случай че е рисков за обществото.

Задържаният не е дал пояснения за дейностите си.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР