Вчера обявихме стартирането на 4 търга, за ноември и декември,

...
Вчера обявихме стартирането на 4 търга, за ноември и декември,
Коментари Харесай

Деница Златева: Получаваме оферти за газ на улицата пред Булгаргаз

" Вчера обявихме стартирането на 4 търга, за ноември и декември, за цялата 2023 година и за интервала до 2030 година Предишният метод да се пускат търгове месец за месец ни слага в обстановка да търсим количества и за тази година. Има извънреден интерес от компании, направихме търговете по транспарантен метод и прелиминарен асортимент ", съобщи в ефир Деница Златева, изпълнителен шеф на " Булгаргаз ".

" Има интерес към търговете, първият завършва на 1 октомври. Първият стадий е компаниите дали дават отговор на условия. Получаваме предложения на улицата пред " Булгаргаз " от време на време. Поучихме се от европейския опит. Търсим съществени сътрудници със сериозен опит и по-късно комисия ще оцени компаниите. Направили сме специфичен мейл с ключова дума като гаранция на прозрачността ", добави тя.

" Има търг с небосвод от 6 месеца, той ще бъде оставен в ръцете на идващото държавно управление. Офертите и оценката им е на база на няколко съставния елемент - цена, оптималната отстъпка. Пускаме четирите търга, с цел да използваме и синергия от резултатите. Не мога да конкретизирам крайната цена за потребителите. Търсим най-ниската цена, октомври го сподели. Дано през ноември има утешение на борсовите показатели ", уточни Златева.

" В миксът на нашите доставки не идва от " Газпром ", " Булгаргаз " към момента има настоящ контракт с " Газпром " до края на 2022 година Получаваме удостоверение за количествата, които са нула, несъмнено ", разяснява тя по отношение на обстановката с " Газпром ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР