Вчера областният управител на София-град Иван Кючуков първо забрани напълно,

...
Вчера областният управител на София-град Иван Кючуков първо забрани напълно,
Коментари Харесай

Защо областният управител на София забрани да се снимат местата за настаняване на бежанци?

Вчера регионалният шеф на София-град Иван Кючуков първо забрани изцяло, а по-късно позволи единствено след поръчка публицистите да могат да беседват с бежанците, настанени в държавни здания в столицата. Той забрани да се снимат и какви са изискванията в местата, в които са настанени украинците.

Част от претекстовете за възбраната са „ поради нуждата от обезпечаване на мира, с оглед обикновено и безпроблемно престояване в средството за заслон, както знаете хората са така и така задоволително травмирани ".

Само ден преди този момент обаче екип на бТВ беше позволен да снима какви са изискванията преди да се настанят украинските бежанци.

Екип на бТВ съумя да беседва с украински емигрант, настанен в общежитието на Националния център по публично здраве и разбори в ж.к. „ Стрелбище ", който е декларирал, че изискванията са положителни и стаите му харесват.

В област Стара Загора подобен проблем няма. След къса връзка с пресцентъра на АПИ екип на бТВ е позволен да снима в базата им, където са настанени украински бежанци. „ Условията за живот са доста положителни. Много ни харесва, безшумно е, уютно е ", описа една от настанените в базата.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР