Вчера не успях да присъствам на протестите в подкрепа на

...
Вчера не успях да присъствам на протестите в подкрепа на
Коментари Харесай

Димитър Стоянов: Такива действия на прокуратурата уронват престижа на България

Вчера не съумях да участвам на митингите в поддръжка на президента, защото по това време бях на разпит в профилираната прокуратура. Основната тематика беше дали се познавам с Пламен Бобоков и какви са функционалностите ми като основен секретар. Това сподели в в изявление за bTV Димитър Стоянов, основен секретар на президента. Той посочи, че нито се познава, нито си е писал с господин Бобоков и че го познава единствено от малкия екран.
Димитър Стоянов добави, че той остава основен секретар на президента и няма причина да не бъде подобен.
" Обиските, които бяха осъществени в президентската институция несъмнено са казус и в огромна яснота основават усещането за краха на модела на ръководство Борисов-Пеевски. Такива дейности на прокуратурата уронват престижа не толкоз на президентската институция, а колкото на България пред интернационалната общественост. Думите на президента през вчерашния ден бяха извънредно мощни пред хора от в действителност разнообразни политически общности ", сподели още Димитър Стоянов.
Главният секретар на президента въпреки всичко посочи, че естествено президентската институция и хората работещи там могат да бъдат проверявани.
" Всеки български жител може да бъде проверяван, само че можеше вчерашните обиски да не се вършат толкоз показно и с присъединяване на толкоз въоръжени хора ", добави Димитър Стоянов.
" Интересно е за какво прокуратурата не се интересува от едно шкафче, с едни пари вътре и кюлчета злато, за какво същата тази прокуратура не се интересува за какво един министър не си е събрал ДДС-то - над 16 милиарда лв., за какво същия този министър не си е потърсил 700 милиона лв. от хазарта и по този начин нататък. Защо прокуратурата работи с двоен критерий ", попита още той.
" Президентската институция е отворена институция и през вчерашния ден сме оказали безусловно подпомагане. Надявам се и другите институции да го създадат, най-много се надявам прокуратурата да си свърши работата и да отиде да поработи и в едни други институции, освен в президентската ", сподели още основният секретар на президента.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР