Вчера не просто бе върната възможността да се използват хартиени

...
Вчера не просто бе върната възможността да се използват хартиени
Коментари Харесай

Христо Иванов: Вчера не просто бе върната възможността да се използват хартиени бюлетини, беше направен един доста голям пакет от изменения в Изборния кодекс

Вчера не просто бе върната опцията да се употребяват хартиени бюлетини, беше изработен един значителен пакет от промени в Изборния кодекс. Това сподели от парламентарната естрада водачът на " Демократична България " Христо Иванов, съобщи " Фокус ". 

" Това Народно заседание стартира с обети за разговор и създаване на доверие. Изглеждаше, че това е съществено желание. Изглеждаше, че това почива на осъзнаване до какви равнища е достигнало разделянето и опълчването в нашето общество, и политическият блокаж, до който сме се докарали. Истината е,че всяка една от парламентарните групи направи старания да даде принос за това да се откри някаква нежна атмосфера на диалогичност в този парламент. Ние успяхме да прокараме значими, стратегически решения, макар че не можеше и не се обрисуваше да се образува държавно управление, само че стартира да хваща някакъв корен чувството, че може да се приказва и че има смисъл да се приказва. За голямо страдание, процесът както беше структуриран, на разглеждане на промените в изборния кодекс, сложи под съмнение и е на път да счупи този развой от наша позиция, на " Демократична България " и " Продължаваме Промяната ", сподели Иванов.

" Вчера в нарушаване на правилника не просто бе върната възможността алтернативно да се използват хартиени бюлетини, беше изработен един значителен пакет от изменения в кодекса, който може да бъде характеризиран като много амбициозна реформа на изборния развой. Това се случи без разговор, без нужното разискване на всички аспекти, които бяха през вчерашния ден на правна комисия - някои от тях явно излизащи отвън предмета на първичния законопроект, явно отменящи неща, които се разискват в българското общество от доста време и в този момент в границите на едно среднощно съвещание със силата на едно болшинство, което отхвърля да дебатира. С ритник безусловно бяха отстранени неща като да вземем за пример регион " Чужбина ". Район чужбина е нещо, което се разисква в българското общество от доста години. То не може да бъде изхвърлено през прозореца за една нощ. Просто не се прави по този начин и по-късно да приказваме, че сме за разговор ", изясни той.

Лидерът на Демократична България прикани към разговор и чуване на всички оферти и текстове, които се насочат. 

" Искам напълно с почитание към всички причини по всички обособени текстове и оферти, които бяха направени, тъй като всяко нещо има някакви причини и съображения, и те би трябвало да се слушат деликатно. Искам да обърна внимание, че още веднъж сме на някакъв кръстопът по отношение на това дали в действителност ще може да установим някаква атмосфера на разговор или просто ще се сформира следващото болшинство, което ще си прокара каквото си реши, както сме го виждали неведнъж до момента ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР