Вчера написахме една малка статийка за кръговрата на живота и

...
Вчера написахме една малка статийка за кръговрата на живота и
Коментари Харесай

Донори и клонинги в Машината на времето

Вчера написахме една дребна статийка за кръговрата на живота и съответно за кръга, който разказа Дани Каназирева. Тя бе прокудена от ГЕРБ, съвсем 10 години води люта борба със статуквото и оня ден битката завърши сполучливо, когато министър председателят Борисов ѝ стана донор на пържолки с кост - Каназирева стана регионален шеф на Пловдив. 

Но Бойко Борисов също завъртя един витален цикъл, връщайки се към тематика отпреди 10 години.

Преди една декада или две петилетки - през август 2009-а, Борисов като чисто нов министър председател беше в акция за популяризирането на донорството - тъкмо като сега. 

Тогава министър председателят на едно от съвещанията на Министерския съвет умно изясни преимуществата на това да станеш донор на органи след гибелта си. 

Когато дариш орган, част от теб продължава да живее - изясни сантиментално и достоверно Борисов. След това обаче акцентира повече на романтиката и по-малко на правдата. Ще предадем прецизен откъс от това популярно изявление, с цел да не объркаме някое състояние при свободен преразказ. И по този начин - точните думи на премиера през август 2009 година бяха: "...И в случай че след време се позволи клонирането, могат да го намерят този човек, да ти вземат от бъбрека и да те създадат нов! "

Думите на Борисов демонстрират, че той е отделил време да намерения за това по какъв начин да даде повече на страната и народа си - самичък не може да огрее на всички места, пък и все някой ден ще склопи очи. Но в случай че бъде клониран - е, това е друго нещо, това дава опция за още повече работа, работа, работа - за България!

Сами разбирате, че това развълнува и мен - знаейки, че тази тематика рано или късно ще излезе още веднъж на дневен ред, аз написах едно подражателство по съветски образец - по него време бяха издали една брошура със стихотворения за Путин, имитирах едно от тях - " Путинята " ( " Путинчета " ). 

Публикувам го още веднъж поради възобновената новост, поради хроничните ни демографски проблеми и в поддръжка на акцията за разпространение на донорството - без значение дали се надявате един ден от дарения орган да ви изградят клонинг. 

 

БОЙКОВЧЕТА

В нашта родна БългарИя
Бате Бойко е на власт.
" Силни, доста да сме ние ",
пожела си той със пристрастеност.

" Само че без дечурлига
сме заникъде бе, брат! "
Сбърчи вежди, попримигна
и красиво килна врат.

" Пустата демографИя!
Нямам толкова матриал! "
И написа на хартия:
" Мен клонирайте ме цялостен! "

Демографската ни крива
се обърна в космодрум.
Наблюдаваме онлайн
бейби-БОЙКОВЧЕТА-бум.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР