Вчера написах, че всяко общество получава точно това, което заслужава.

...
Вчера написах, че всяко общество получава точно това, което заслужава.
Коментари Харесай

Всяко общество получава точно това, което заслужава

Вчера написах, че всяко общество получава тъкмо това, което заслужава. Ще доразвием тезата. Ако смятате, че вие персонално не заслужавате такава орис, може и да сте прави, може и да не сте. Но обществото – като цяло – си го заслужава. 

Отделните единици са разнообразни – едни положителни, други – лоши; едни умни, други – тъпи; само че каквото е болшинство, го одобряваме за норма и това Е, което обществото Е. Толкова. 

И, като цяло, справедливостта тържествува. Съжалявам, в случай че сте от единиците, които не заслужават да се киснат в блатото.

Но да забележим какво се случва с болшинството, което – въпреки и да обича да се оплаква – не обича да трансформира нищо, тъй като в безвремието му е комфортно да се скатава от работа и отговорности и постоянно си намира далаверка; обича си корупцията и се възхищава на забогателите около нея. Оплакването му е едвам си поддържа устата функционираща, че другояче няма какво друго да каже. 

Ето ви едно забавно проучване: 

„ Българите най-вече харесват Владимир путин в Европейски Съюз, другояче – съветският президент е най-мразеният водач измежду европейците “

В България си го обичат, а най-вече го ненавиждат в…

„ Негативната настройка по отношение на съветският президент е преобладаваща във Финландия (94%), Швеция (91%), Дания (91%), Полша (91%), Испания (90%), Португалия (89%), Нидерландия (88%) и Франция (80%) “.

Една друга бърза информация демонстрира, че Финландия, Швеция и Дания са трите страни с най-щастливо население на земята (проучване на ООН) и са едни от страните с най-голям витален стандарт в света. Имат най-хубавата и сполучлива обществена политика и най-високо равнище на обществено тъждество. 

Една трета бърза информация – на Евростат – споделя, че България е с най-ниско възнаграждение на труда – 9,23 евро на час. Най-високо възнаграждение в Европа има в Люксембург - €53,9 и в Дания (виж справките нагоре за Дания…) - €48,1. 

 

Значи в България са най-зле платените, които най-вече обичат путин и си милеят по диктатурата. Развитите страни, които са обезпечили жителите си с почтено възнаграждение и заслужен живот, не могат да понасят путин и диктатурите. 

Не знам дали схващате концепцията, само че по-добро поясняване от това просто няма. И да ви го нарисуват, като за тригодишни, отново няма да е по-добро поясняване на причинно-следствените връзки. 

Междувременно, имаме едно хвърляне на 75 лева добавки за избрани, доста небогати пенсионери – да се почерпят за здраве и нима се наканят да гласоподават „ за който би трябвало “, а масрафът е заплатен с нашите пари. „ Който би трябвало “, сиреч, който им метна добавките. Зли езици приказват, че това е същата ръка, която година след година им краде от живота и здравето и че без нея щяха да са задоволително добре, че да не се нуждаят от тия седемдесет и пет, но… злите езици доста пà знаят.

__________________

Този коментар показва персоналното мнение на създателя
и може да не съответствува с позициите на редакцията на Novini.bg.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР