Вчера на територията на РУ Берковица е проведена специализирана полицейска

...
Вчера на територията на РУ Берковица е проведена специализирана полицейска
Коментари Харесай

Спецакция в Монтана, арестуваха двама души

Вчера на територията на районно управление (на МВР) Берковица е извършена профилирана полицейска интервенция за противопоставяне на стандартната престъпност с присъединяване на 12 екипа на районно управление (на МВР) - Берковица, ОДМВР - Монтана и ЗЖУ Монтана.

Проверени са 75 МПС, 90 лица и 12 обекта. Профилактирани са 6 лица от престъпния контингент, арестувани са двама мъже, формирани са две досъдебни производства.

Закопчаха млад мъж в Монтана за недекларирани приходи

След получен сигнал за владеене на обекти с културно-историческа полезност и нелегално оръжие е осъществена инспекция на частен дом в Берковица, както и два леки автомобила. От пространства в жилището са открити и конфискувани 10 монети с неразбираем надпис и две железни части - наподобяващи накити; патрони, патрони и металотърсачи.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 278, алинея 6 от Наказателен кодекс. С полицейска мярка за 24 часа е арестуван 42 -годишният наследник на притежателя на парцела. Работата по случая продължава.

В рамките на интервенцията е осъществено и претършуване на частен дом в с. Боровци, общ. Берковица, населяван от 32-годишен локален гражданин, както и на употребените от него леки коли.

От пространства в жилището са открити близо 200 документа - контракти за покупко-продажба на МПС, нотариални актове за недвижими парцели, платежни нареждания за преводи на парични суми в размер сред 3 000 и 10 000 лева Иззети са пари, газов револвер и муниции за огнестрелно оръжие. 32-годишният притежател е арестуван с полицейска мярка за 24 часа.

По случая е формирано досъдебно произвеждане по член 255 ал.1 от Наказателен кодекс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР