Вчера на протеста нямаше провокации, но имаше груби провокатори. На

...
Вчера на протеста нямаше провокации, но имаше груби провокатори. На
Коментари Харесай

СДВР има данни за организирани провокации на протестите

" Вчера на митинга нямаше провокации, само че имаше груби провокатори ".

На брифинг пред публицисти заместник-директорът на Столична дирекция на вътрешните работи старши комисар Антон Златанов благодари на хората, които изразили своето мнение на митинга в центъра на столицата умерено и без провокации. В идващите дни на митинга хората да не се поддават на тези групички, които са видни за самите протестиращи , прикани той.

Дори полицията била търсена да в профил самите провокатори от митинга.

Провокации, принуждение и експанзия от страна на полицейските чиновници към протестиращите няма да има , увери старши комисар Златанов. Публикуваните материали, които към този момент са налични за всички удостоверяват информациите от страна на правоохранителните органи за това, че избрани групи се пробват да управляват мирният митинг на хората , предизвестиха от полицията.
 Пети ден на митинги против властта в София
Пети ден на митинги против властта в София

Демонстранти още веднъж се събират на площада пред президентството, втори митинг и пред Министерство на вътрешните работи

" Има данни за организираност. Огромната маса от хора излизат да стачкуват по свое лично разбиране и постоянно се намира някакво малцинство вътре, което да опорочи митингите. Уважаеми жители, протестирайте и изразявайте мнението си спокойно " , прикани старши комисар Златанов.

Полицията ще пази правата на всички жители без значение от тяхното мнение и техните политически пристрасия , увери старши комисар Златанов. Той оперативна информация не може да разяснява, защото по медиите имало задоволително. Притесненията на полицията са за това, че огромната маса хора да не се поддава на провокациите.
 Главсекът на Министерство на вътрешните работи зове протестиращите да не се поддават на провокации
Главсекът на Министерство на вътрешните работи зове протестиращите да не се поддават на провокации

Разследват случая с бития юноша, който е студент в Хага

" Една дребна група се пробва да манипулира моментното държание на по-голяма група от хора. За това е нашето обръщение към хората да не се поддават на провокации, а да стачкуват в границите на закона, без да нарушават публичния ред ", настоя старши комисар Златанов.

Той е удовлетворен, че макар провокаторите, жителите не се поддали на експанзията. Призоваваме хората да постъпват като нощес - да ни ги показват и дружно да действаме, настояха от полицията. Имало повтаряемост на провокаторите и имало заявяемост от хора да бъдат провокатори.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР