Вчера на Писта София се проведе квалификацията за третия кръг

...
Вчера на Писта София се проведе квалификацията за третия кръг
Коментари Харесай

Eneos Cup с първа квалификация на Писта София

Вчера на " Писта София " се организира квалификацията за третия кръг от националния шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут и писта. Това бе първо излизане на водачите от Eneos Cup на софийското трасе. В квалификациите присъединяване взеха петима водачи от едномарковия шампионат - Антоний Тонев, Васил Александров, Венцислав Станев и Денислав Терзийски.

Лидерът във краткотрайното класиране на Eneos Cup, Венцислав Станев бе най-бърз в квалификациите за място през днешния ден. Той записа най-хубаво време и в двете сесии през днешния ден. Шампионът за предходната година записа време от 1:05.116мин. в първата сесия, като остави зад себе си Антоний Тонев на повече от една секунда. Трето и четвърто време записаха Денислав Терзийски и първенецът от първото издание на Eneos Cup Ташо Ташев. Пети остана Васил Александров.

Втората подготовка не мина по доста по-различен метод. Станев съумя да усъвършенства времето си до 1:04.033 мин., което му донесе първата стартова позиция в утрешното съревнование. С второ място остана Антоний Тонев, следван от Васил Александров и Денислав Терзийски. Ташо Ташев остана пети в тази сесия.

От първа стартова позиция в утрешното съревнование ще започва Венцислав Станев, зад него ще застанат Антоний Тонев и Васил Александров. Четвърти и пети на стартовата решетка ще бъдат Денислав Терзийски и Ташо Ташев.

Състезанието ще стартира в неделя от 10:00ч.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР