Вчера на комисията по бюджет и финанси в парламента са

...
Вчера на комисията по бюджет и финанси в парламента са
Коментари Харесай

Денков: Лидерите на управляващите партии ще се съобразят с бюджета на МС

Вчера на комисията по бюджет и финанси в Народното събрание са взети някои неверни решения, които не обезпечават финансовата рамка в бюджета, която бе готова от Министерския съвет. Имам увещание на водачите на партиите, които поддържат държавното управление, че те ще поправят тези решения и ще я одобряват, както е подадена от Министерския съвет.

Това разгласи при започване на днешното държавно съвещание министър председателят Николай Денков.

Вчера бюджетната комисия одобри бюджета за 2023 година на второ четене, само че в куп оферти, с които бюджетът бе раздут с спомагателни 400 млн. лева, с които се плануват увеличение на заплатите в защитата, Министерство на вътрешните работи, администрация и други

Надявам се водачите да изпълнят поетия ангажимент, тъй като без финансово застраховане, рамката ще остане едно положително желание, сподели Денков.

Най-важната точка на днешното съвещание е приемането на управническата стратегия на държавното управление. Обръщам внимание че това става предварително – законовият период е 3 месеца от заклеването на държавното управление, сподели още министър председателят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР